Prethodni članak
Sljedeći članak

Traje prva faza uređenja Parka hrvatske mladeži u Zlataru

U sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 'Živjeti zdravo', u Parku će biti uređeno i dječje igralište za sportske aktivnosti


Ovih dana u Zlataru kreće dugo očekivano uređenje Parka hrvatske mladeži. Započeli su radovi na prvoj fazi uređenja, za koju je Grad Zlatar dobio i sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u iznosu od 300 tisuća kuna.

496 tisuća kuna

- To je samo dio, pošto čitav projekt vrijedi oko 5 milijuna kuna. Prva faza radova bit će investicija u vrijednosti 496 tisuća kuna, a nakon nje naš će park biti uređeniji, ljepši i moći će se koristiti za šetnju – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. U početnoj fazi u zlatarskom parku nastavit će se vađenje panjeva i rušenje oštećenog drveća. Obavit će se iskopi za glavne staze, a uredit će se i obilježiti i sporedne staze. Sa strane parka prema osnovnoj školi uredit će se nogostup i postaviti rubnjaci, na staze će biti postavljena podloga i nasipat će se kamenim materijalom kako bi se mogle koristiti, a u daljnjim će fazama staze biti i opločene. Postavit će se i 'bužir' za buduće instalacije i rasvjetu u parku, a predviđena je i sadnja novog drveća. Park će se i proširiti na mjestu gdje je sada parkiralište ispred zgrade gradske uprave. Također, Grad Zlatar ušao je u projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pod nazivom 'Živjeti zdravo'.

Aktivna zona za najmlađe

- U sklopu tog bi se projekta iduće godine uredila aktivna zona u parku, odnosno dio za najmlađe, dječje igralište za sportske aktivnosti. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Zavod za njega ima dodatna sredstva. U sklopu tog igrališta u parku postavile bi se i dječje sprave i igrala – navodi gradonačelnica. Novac dobiven od ministarstva, dakle 300 tisuća kuna, treba se utrošiti do kraja ove godine, a dio koji sufinancira Grad Zlatar utrošit će se do proljeća, kada će završiti i prva faza radova. Od drugih radovana zlatarskom području, pri kraju je uređenje Martinečke ulice, gdje je započelo asfaltiranje nogostupa, čiji završetak ovisi o vremenskim prilikama. Također, sanira se dio ceste kod Vinogradske ulice od Kaštela, gdje je došlo do puknuća asfalta, odnosno klizanja terena, kaže gradonačelnica.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook