Prethodni članak
Sljedeći članak

Na ambulantama se mijenja stolarija, postavljaju se nova krovišta i uređuju se fasade

Iz Fonda za regionalni razvoj financiralo se uređenje ambulante u Loboru, a čiji su radovi obuhvaćali zamjenu stolarije, izradu nove fasade i uređenje krovišta, dok su se ostale ambulante obnavljale iz vlastitih sredstava


Na području Krapinsko – zagorske županije djeluje jedan županijski Dom zdravlja sa sjedištem u Krapini, a koji ima šest ispostava i to u Donjoj Stubici, Krapini, Klanjcu, Pregradi, Zlataru i Zaboku. Na području navedenih ispostava postoje manje organizacijske jedinice, a to su ambulante kojih su ukupno 32 na području cijele županije.

Stolarija, krovište, fasada

U svakoj ambulanti nalaze se ordinacije primarne zdravstvene zaštite (opća medicina, dentalna medicina, zdravstvena zaštita žena, zdravstvena zaštita djece, patronaža), vanbolnička specijalističko-konzilijarna djelatnost, te sanitetski prijevoz i posebno dežurstvo. I naravno da sve te ambulante zahtijevaju obnovu i uređenje. Iz vlastitih sredstava su tako obnovljene ili je u tijeku obnova ambulante u Bedekovčine, odnosno uređenje nove ordinacije dentalne medicine, ambulanta u Oroslavju gdje radovi obuhvaćaju zamjenu cjelokupne stolarije i uređenje prostora za palijativnu skrb. U ambulanti u Zlataru radovi su obuhvaćali zamjenu stolarije i zamjenu podova u Specijalističkoj ginekološkoj ordinaciji i Specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine. Na ambulanti u Đurmancu zamjenu krovišta, a na ambulanti u Svetom Križu Začretju u tijeku je zamjena stolarije i izrada nove fasade.

Manji infrastrukturni radovi

- Spomenuti se radovi financiraju iz vlastitih sredstava, dok se iz Fonda za regionalni razvoj financiralo uređenje ambulante u Loboru, a čiji su radovi obuhvaćali zamjenu stolarije, izradu nove fasade i uređenje krovišta.

ambulanta u Loboru uredila se sredstvima iz EU fondova

Za naredno razdoblje (2018. - 2020.) u pripremi je izrada projektne dokumentacije u sklopu Projekta ''Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ“ koji je financiran iz EU fondova, a prijavitelj je Krapinsko-zagorska županija i obuhvaća manje infrastrukturne zahvate u ambulantama Doma zdravlja KZŽ u Desiniću, Gornjoj Stubici, Klanjcu, Krapinskim Toplicama, Maču, Mariji Bistrici, Mihovljanu, Zlataru i Velikom Trgovišću - rekla je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan.

Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ

Nedostaje pedijatara

U 2017. godini Dom zdravlja ima na specijalizaciji sedam doktora, od čega ih se šest specijalizira na području opće medicine i jedan na pedijatriji. I ove se godine županijski Dom zdravlja suočio s problemom nedostatka specijalist pedijatrije, specijalista rada medicine i liječnika opće medicine.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook