Prethodni članak
Sljedeći članak

GREBLIČKI: 'Podići ćemo kredit kojim ćemo urediti trgove kod Općine i Doma zdravlja te izgraditi poslovno – stambenu zgradu'

Ako nam projekt proširenja vrtića ne prođe na mjeri 7.4., riješit ćemo njegovo izvršenje na neki drugi način jer proširenje vrtića je nužno. Ta je investicija vrijedna između 2,6 i 3 milijuna kuna – istaknuo je trgoviški načelnik Robert Greblički


U općini Veliko Trgovišće u tijeku su komunalni radovi na brojnim lokacijama. Tako je, prema riječima načelnika Roberta Grebličkog, asfaltiran prvi dio nogostupa u centru općine, a dalje se kreće s asfaltiranjem prema Klanječkom Jezeru. Ukupna vrijednost investicije je oko milijun i 200 tisuća kuna.

Nerazvrstane ceste

- Krećemo s prvom fazom asfaltiranja nerazvrstanih cesta, a asfaltirat ćemo 3500 do 4000 kvadrata. Asfaltirat će se odvojci Turčići, Hamaljići, Muranići i Salkići u Dubrovčanu, Krapinci u Domahovu, Fanjkutići, Kanceljaki i Lakuši u Vižovlju, odvojak Postružin u Strmcu, odvojci Ovčarići i Kosi u Jalšju, Korušići u Velikoj Erpenji, Hanići u Požarkovcu te Horvateki u Jalšju – rekao nam je Greblički dodajući da će se do kraja godine asfaltirati ukupno 6 tisuća kvadrata nerazvrstanih cesta u ukupnoj vrijednosti radova od 800 tisuća kuna. Načelnik ističe da je ostalo još petnaestak kilometara ostalo za asfaltiranje, a to je u planu za izvršenje u ovom mandatu. Na području Velikog Trgovišća proširuje se i javna rasvjeta i tu u naseljima Bezavina, Požarkovec i Mrzlo Polje dok se u Ulici kardinala Stepinca, kroz Družilovec i Dubrovčan vrši promjena stare rasvjete LED rasvjetom.

Proširenje vrtića

Još jedna od dobrih vijesti je da je projektna dokumentacija za proširenje vrtića gotova te je prijavljena na mjeru 7.4. – Ako nam na toj mjeri ne prođe projekt, riješit ćemo njegovo izvršenje na neki drugi način jer proširenje vrtića je nužno. Ta je investicija vrijedna između 2,6 i 3 milijuna kuna – istaknuo je trgoviški načelnik. Kroz kampanju nedavno održanih izbora Robert Greblički istaknuo je kako Veliko Trgovišće nema nijednog kredita, no to će se uskoro promijeniti. Prema riječima načelnika, u planu je podizanje kredita kojim bi se uredio sam ulaz u mjesto. – Planiramo otkupiti građevinu od Veterinarske stanice Zabok koji bi se srušio i izgradio poslovno – stambena građevine od oko 2200 kvadrata. Također, željeli bismo urediti kompletan trg, parkirna mjesta oko Općine te trg kod Doma zdravlja gdje bismo srušili barane koje su tamo. Projekt je kompleksan, no mi se nadamo da ćemo ga u dogledno vrijeme uspješno realizirati – dodao je Greblički rekavši kako će nastojati u osigurati jeftinije stanove za mlade u spomenutoj stambenoj zgradi.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook