Prethodni članak
Sljedeći članak

U pojedinim županijama nedostaje poštara

Hrvatska pošta u potrazi je za novim radnicima

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


U pojedinim dijelovima Hrvatske kronično nedostaje poštara, zbog čega je Hrvatska pošta u potrazi za novim radnicima. U otvorenom natječaju naveli su područja s najmanje pristiglih zamolbi i velikom potrebom za zapošljavanjem, posebice u vrijeme turističke sezone. Trenutno su to gradovi: Dubrovnik, Poreč, Brač, Hvar, Krk, Mali Lošinj, Pula, Rijeka, Čakovec, Varaždin, Novi Marof, Ivanec, Ludbreg, Karlovac, Bjelovar, Daruvar, Garešnica, Sisak, Kutina i Glina.

Fluktuacija radnika

- U Krapinsko-zagorskoj županiji ne postoji potreba za novim zapošljavanjima poštara. Jasno, postoji uobičajena fluktuacija radnika, prvenstveno zbog odlaska u mirovinu, ali isporuka pošiljki odvija se u propisanim rokovima. To je sigurno zasluga i svih poštara Krapinsko-zagorske županije koji svoj posao obavljaju vrlo profesionalno i savjesno te time svakodnevno ostvaruju našu misiju: Hrvatska pošta - građanima na usluzi – odgovorili su nam iz Ureda za korporativne komunikacije.

Prijave kroz cijelu godinu

Inače, uvjeti za posao poštara su niža ili srednja stručna sprema i vozačka dozvola B kategorije. Idealan kandidat trebao bi biti precizan i točan u svom radu te pristupačan u komunikaciji s korisnicima. Prijave zaprimaju kroz cijelu godinu, a svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti slanjem životopisa poštom (HP-Hrvatska pošta d.d., Ured za upravljanje ljudskim resursima, Branimirova 4, 10000 Zagreb).

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook