Prethodni članak
Sljedeći članak

Na međunarodnom ocjenjivanju u Sloveniji, zagorska mljekara ponovno je 'pobrala' medalje

Tokom ljeta stiglo je još jedno veliko priznanje za ovu zagorsku mljekaru iz Desinića


Nakon što je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu održanom u Novom Sadu u svibnju ove godine zagorska Mini mljekara Veronika osvojila nagrade za svoje mliječne proizvode, tokom ljeta stiglo je još jedno veliko priznanje za ovu zagorsku mljekaru iz Desinića.

'Trudimo se'

U okviru sajma AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji održano je međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda gdje je Mini mljekara Veronika iz Desinića postigla ponovno visoke rezultate. Veliku zlatnu medalju osvojili su svježi sir i sirutka mango marelica. Svježe mlijeko zaslužilo je zlatnu medalju kao i sirutka, sirni namaz s bučinim košticama – Bučko te jedan od najnovijih proizvoda: Polutvrdi sir s tartufom. Maslac i Zagorski škripavac okitili su se srebrom, a Polutvrdi sir s koprivom broncom. Osvojena priznanja i medalje znak su svakodnevnog truda i ulaganja u kvalitetu domaćih proizvoda koje možete pronaći u Veronika delikatese trgovinama i svim prodajnim mjestima Mini mljekare Veronika – istaknuli su iz prve i jedine zagorske mini mljekare.

Dvadesetak mliječnih proizvoda

Podsjetimo, ove godine se zagorska mljekara već okitila medaljama na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Šampionom je tada proglašen polutvrdi sir piment i sirutka s okusom manga i marelice. Velike zlatne medalje osvojili su još maslac, sirutka, polutvrdi sir – kopriva i polutvrdi sir – tartufi. Zlatne medalje osvojili su kiselo vrhnje s min. 30% m.m. i sirni namaz bučko, srebrnu svježi sir, a brončanu kefir. Inače, zagorska mljekara proizvodi dvadesetak različitih mliječnih proizvoda te zapošljava ukupno 180 djelatnika, a mlijeko se otkupljuje osim od proizvođača iz Krapinsko – zagorske županije i dijelom iz Varaždinske, Zagrebačke, Karlovačke i Bjelovarsko – bilogorske županije.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook