Prethodni članak
Sljedeći članak

Gredičak: 'Nadogradit ćemo postojeći vrtić u centru i adaptirati dvoranu osnovne škole'

Novi oroslavski gradonačelnik je već ispunio dva predizborna obećanja

  • EMIL.JPG
  • projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

    projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

  • EMIL.JPG
  • projekt proširenja vrtića i rekonstrukcije dvorane

Povodom nadolazećeg Dana grada i Dana župe, razgovarali smo s gradonačelnikom Emilom Gredičakom o trenutnim radovima na području grada, ali i o nekim novim projektima i inicijativama

Iako je u gradonačelničku fotelju sjeo tek prije otprilike dva mjeseca, novi oroslavski gradonačelnik u tom je periodu, kako je rekao, već ispunio dva predizborna obećanja. Jedno je to da će Grad subvencionirati nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola i to u povećanom iznosu obzirom na prethodne godine, a drugo je odluka kojom si je plaću na godišnjoj razini umanjio za oko 50 tisuća kuna.

Pregovori o državnoj imovini

Kada su u pitanju redovni komunalni radovi, Gredičak je rekao da se dovršavaju prije započeti projekti sa ŽUC – om i Zagorskim vodovodom, ali i da su započeti razgovori s ministarstvima o nekim gorućim pitanjima u Oroslavju. – Moram reći da smo otvorili razgovore s Ministarstvom državne imovine o nekim objektima koji su u njihovom vlasništvu. Riječ je o dvije vojarne i domu u Gornjem Oroslavju za koje bi željeli da pripadnu nama – ispričao je oroslavski gradonačelnik dodajući da je izrađeno i idejno rješenje za dogradnju postojećeg vrtića i adaptaciju dvorane osnovne škole koja više nije adekvatna za obavljanje aktivnosti učenika. Iako je njegov prethodnik Ivan Tuđa pričao o izgradnji vrtića u Mokricama, Gredičak je rekao kako se od takve zamisli odustalo, što zbog negativnog mišljenja struke, što zbog negativnog mišljenja korisnika vrtića, odnosno građana. – Projekt koji je napravljen za Mokrice, iskoristit će se za nadogradnju postojećeg vrtića. Lokacija u Mokricama će se svakako iskoristiti za neku drugu namjenu, no u ovom trenutku smatramo da je bolje dograđivati vrtić u centru. To je važno i zbog nekih stručnih službi vrtića i škole koje međusobno surađuju – objasnio je Gredičak dodajući kako će se oba projekta nastojati financirati iz fondova EU ili kroz sredstva resornih ministarstava.

Proslava Dana grada

Prema riječima oroslavskog gradonačelnika, uređuju se i dječja igrališta, a jedno takvo je u samom centru grada. – Na pomalo devastiran prostor u samom centru stavit ćemo koševe i golove, iscrtati crte i staviti rasvjetu. U rad smo pustili i novu web stranicu Grada, a uredili smo i prostor oroslavskog trga gdje je rastao korov te uredili fontanu koja je bila također devastirana – ispričao je Emil Gredičak. Komentirao je i odluku Gradskog vijeća o poništenju kupnje Orokonfekcije. Gradonačelnik Gredičak naglasio je kako su Gradskoj upravi nove prostorije nužne, no kako smatra da zaduženje koje bi trajalo deset godina i koje bi opteretilo proračun za milijun eura nije dobra i ispravna odluka. – Nama ne treba 1500 kvadrata novog prostora niti tako veliko parkiralište. Ako postoji mogućnost kupovine manjeg prostora i za manju cijenu, mi smo spremni razgovarati s vlasnicima Orokonfekcije – ispričao je Emil Gredičak. Proslava Dana grada u Oroslavju jedna je od najvećih fešti u Zagorju pa smo pitali gradonačelnika što je pripremljeno za ovu godinu. Otkrio nam je kako će nastupiti brojna poznata estradna imena poput Opće opasnosti i Ivana Zaka, ali i domaći bendovi te da će se u nekoliko dana odvijati razna kulturna i sportska događanja.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook