Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Učenice oroslavske srednje škole radile frizure za štićenike Centra za rehabilitaciju 'Pustodol'

Akcija je ove godine postala tradicionalna, uvrštena je u školski kurikulum te će se odsada provoditi svake godine u sklopu praktične nastave, pred božićne i uskršnje blagdane


Puno toplih emocija prošle je srijede zavladalo Centrom za rehabilitaciju u Pustodolu. Osmijeh i zadovoljstvo na licima štićenika ništa nije moglo izbrisati kada su se pojavile buduće frizerke, učenice trećeg razreda Srednje škole Oroslavje, sa škarama i sušilima za kosu. Jer, mnogi su ih se sjećali od lanjske godine, kada su im, također pred Božić, napravile nove frizure.

Velikog srca, u sklopu praktične nastave, 11 je učenica dvije srijede zaredom ''friziralo'' više od 70 štićenika. – Šišale su ih, farbale i uredile im frizure. Korisnici su nam se razveselili i nakon friziranja važno se gledali u ogledalima – rekla nam je nastavnica SŠ Oroslavje Jagoda Žegrec, dodavši kako je ovo akcija koju su prvi puta sproveli lani, u dogovoru s ravnateljicom Centra. Ovogodišnjim nastavljanjem, akcija je prešla u tradiciju, jer će se nastaviti i u sljedećim prigodama. Osim što je humanitarnog karaktera, novo je i važno iskustvo budućim frizerkama, pa je akcija odsada uvrštena u školski kurikulum te će se, u sklopu praktične nastave, provoditi dva puta godišnje, povodom božićnih i uskršnjih blagdana.

Iako su učenice trećeg razreda već vrlo vješte sa češljevima, škarama i drugim frizerskim alatom, nije im bilo nimalo lako. – Bilo je tu puno emocija. Naime, ima korisnika koji su teško bolesni, nepokretni, neki čak ne mogu niti komunicirati – istaknula je nastavnica Žegrec, pohvalivši tako djevojke koje su odradile velik posao i svojim radom i novim frizurama izazvale kod korisnika mnogo pozitivnih osjećaja sreće koje su iskazali na razne načine i svojom im vještinom i toplim riječima uljepšale nadolazeće blagdane.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook