Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Poduzetne humske snehe uredile 'Dječji park Gorica'

U Gornjem Lupinjaku vrijedne i marljive mame skupile su ekipu i zajedničkim snagama uredile prostor za igru svojih mališana


Mlade mame Davorka Krklec i Sandra Vešligaj u svom su selu osmislile i pokrenule jedan hvalevrijedan projekt. Ove dvije poduzetne mame, naravno uz pomoć ostalih susjeda i muževa te financijsku pomoć humskog načelnika Zvonka Jutriše, uredile su Dječji park Gorica u naselju Gornji Lupinjak u općini Hum na Sutli.

Ograđen parkić u zelenilu i prirodi

Od ideje do realizacije nije prošlo puno. Mame su s idejom došle načelniku, koji je njihovu ideju s oduševljenjem prihvatio. Njihova mala zelena oaza nalazi se u šumici, u samom zelenilu i prirodi. Parkić je ograđen i opremljen je multifunkcionalnim spravama za igranje. U parkiću se igraju mališani, ali i odmaraju odrasli. - Mi smo na aktivnom porodiljnom i željele smo ga ispuniti što fleksibilnije i pozitivnije i tako smo došle na ideju da uredimo parkić. Ideju i projekt predstavile smo načelniku koji nas je podržao te nam dao ono najvažnije, financijsku pomoć. Dječji park Gorica postao je naš sinonim za centar druženja i zabave za sve uzraste. Planiramo napraviti i kutak za odrasle – ispričala je Davorka, pohvalivši načelnika koji im je dao vjetar u leđa, odnosno motivaciju i elan za realizaciju projekta. Sandra kaže kako je bit bio stvoriti prostor za druženje njihove djece, baš kao što su se nekad na tom području družili u djetinjstvu njihovi muževi, a prije i njihovi očevi. Tate su priznali da ih je to na neki način vratilo u djetinjstvo i pobudilo sjećanja na to kako su se oni nekad igrali.

Zajedništvo

Načelnik Jutriša nam je otkrio kako su za sve 'krive' dvije humske snehe koje su pokazale inicijativu i sa sobom povukle i druge mame te pokazale jedno zajedništvo, a znamo da se samo zajedništvom može nešto pokrenuti. To ga, kaže, jako veseli. – Sada su za sobom povukle i druge mame. Sada mi već stvaraju i pritisak, već su mi došle mame s idejom za tri nova igrališta – smije se načelnik. - Na ovom području je 17 djece, to je već jedan mali vrtić. Ja se nadam da će nam ovako marljive snehe donijeti još pokoje iznenađenje, što je lijepo i poželjno za općinu i podizanje nataliteta – dodao je Jutriša. U uređenju parka bile su angažirane i mame i tate i to kroz fizički rad i kažu da nikom nije bilo ništa teško. Svi su pomagali i radili: Davorka i Sandra kao idejne začetnice i organizatorice, Vesna, Mirjana, bake Milena i Irena, Vlatka i najmlađi pomagač Hana. Najveći dio fizičkog posla odradili su Damir, Davor, Dražen i Igor, kasnije su se uključili Alen, Luka,Bojan, Robi, Dino, Dario, Mario, Krešo, Josip te deda Vlado i deda Marijan. Josip Krklec ustupio je dio svog zemljišta za uređenje parka, a pomoglo je i nekoliko donatora. Mame se od srca svima zahvaljuju.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook