Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE: Mali Krapinčani uče na pametnoj ploči

Na ideju o nabavi pametne ploče došla je učiteljica Nevenka Puh


-Puno lakše nam je učiti, možemo na ploči raditi zadatke, gledali smo i crtić, kao da smo u kinu, možemo ići na Internet, igrati igrice, slušati glazbu, crtati… Kad pogriješimo, ne moramo brisati spužvom i namočiti se i uprljati, nego samo izbrišemo na ekranu – oduševljeni su 'pametnom pločom' u svojem razredu učenici 3.b OŠ Augusta Cesarca u Krapini. Digitalna školska ploča s velikim zaslonom osjetljivim na dodir nabavljena je na inicijativu učiteljice Nevenke Puh.

– Kada sam došla s edukacije iz Opatije, prenijela sam roditeljima na roditeljskom sastanku koliko je 'pametna ploča' dobra stvar. Roditelji su dali prijedlog da pokušamo sakupiti donacije, ravnatelj škole dao je pristanak i od studenog prošle godine do travnja ove, prikupljeno je preko donacija, oko čega su se roditelji jako angažirali, 18 130 kuna. Instalaciju je platila škola – pojasnila je učiteljica Nevenka.

Cilj je i bio motivirati učenike, koji sada jedva čekaju da nešto naprave na ploči. Današnja djeca su modernija, došlo je vrijeme kada im više ne možemo ponuditi samo spužvu i kredu. Današnja djeca su od malih nogu okružena visokim tehnologijama, internetom, računalima, mobitelima, ovakav način rada njima je mnogo prirodniji – ističe Nevenka Puh.

Sve se može kad se hoće, moto je učiteljice Nevenke i njenog razreda. – Ova ploča je na dobrobit djece, ostat će i za buduće generacije, a njome se mogu koristiti i ostali kolege. Nadam se da će u budućnosti Lijepa naša imati malo više sluha za obrazovanje i opremiti škole – razmišlja Nevenka. – Uložili smo puno truda, volje i vremena, naišli i na prepreke, no uspjeli smo. Izuzetno zahvaljujem roditeljima i svima koji su podržali našu akciju, koja je za dobrobit djece i za buduće generacije – zaključuje učiteljica Nevenka Puh.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook