Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatvara li se Otvoreno učilište Oroslavje zbog lošeg poslovanja?

Nakon odlaska ravnateljice Mirele Bačani Đunđek došlo je razdoblje lošeg poslovanja pa Grad sad razmišlja što će u budućnosti biti s Otvorenim učilištem, piše današnji Zagorski list.


Oroslavsko Otvoreno učilište u posljednje je vrijeme svojim poslovanjem ušlo u takvo razdoblje da se razmišlja o njegovom zatvaranju, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista. Iako bi se trebalo financirati svojim radom, odnosno programima koje provodi, kakva je i praksa drugih učilišta, ovo oroslavsko gotovo u potpunosti financira Grad. Stoga je Gradsko vijeće osnovalo i komisiju koja će analizirati rad Otvorenog učilišta, međutim, kako je Zagorskom listu rekao gradonačelnik Ivan Tuđa, ona se dosad, zbog spriječenosti članova, niti jednom nije sastala.

- Ne radi se o zatvaranju učilišta, nego o njegovu stavljanju u mirovanje. Ono što mi, kao SDP – ova opcija, predlažemo jest da se netko imenuje za ravnatelja bez zasnivanja radnog odnosa te da bude postavljena jedna djelatnica koja može raditi i u učilištu i držati ga na stand by – ju, ali može raditi i za Grad, budući da u učilištu nema posla za puno radno vrijeme – rekao je Tuđa, a prenosi Zagorski list.

Rješenje je to, smatra, koje bi funkcioniralo sve dok se nešto ne pokrene, dok se ne osmisli neki program, prekvalifikacija ili obrazovanje kojim bi učilište konačno moglo raditi svoj posao i financirati se. - Problem je bio u ravnateljima koji nisu prepoznali potencijal, nisu pratili natječaje i došlo je do toga da Grad financira učilište sa 95 posto, a intencija je da učilište barem 50 posto sredstava pribavi svojim radom. Što smo išli dalje, to je postotak samosufinanciranja bio manji, zbog toga mislim da je ovo najbolja opcija – rekao je Tuđa Zagorskom listu.

S njegovim mišljenjem ne slaže se predsjednik Gradskog vijeća Stanko Čičko, kao niti cijela HDZ – ova opcija koju podupire ZDS. - Nismo bili oduševljeni prijedlogom s prošle sjednice da se učilište stavi u mirovanje, jer jednom kad uđe u tu fazu, teško će ga biti ponovo pokrenuti. Iako smo svjesni činjenice da ni sada ne funkcionira, mislimo da bi se trebala dati još jedna prilika i raspisati natječaj za novog ravnatelja, koji bi dao dobar program rada i držao ga se – rekao je Stanko Čičko za Zagorski list, dodavši kako su se stvari u učilištu počele kretati na bolje dok je ravnateljica bila Mirela Bačani-Đunđek, no nakon njenog odlaska, došlo je do ove situacije.

(Pročitajte više o ovoj temi u današnjem tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook