Prethodni članak
Sljedeći članak

Pružni prijelaz 'kod Šode' još uvijek nije dobio dozvolu za rad, a zapravo radi?!

Od veljače ove godine, kada smo zadnji puta slali upit i pisali o ovom problemu, do današnjeg dana ništa se nije promijenilo. Agencija za sigurnost željezničkog prometa još uvijek nije našla vremena da pružnom prijelazu 'kod Šode' izda dozvolu i pusti ga u rad


S upitima o otvorenju željezničko – cestovnog prijelaza Celine zasigurno smo već i malo dosadni korporativnim komunikacijama Hrvatskih željeznica. No, činjenica da je svjetlosna signalizacija, koja je postavljena prije više od godinu i pol dana, prekrivena crnim vrećama i da njeno stavljanje u funkciju, prema navodima HŽ – a, koči ne dobivanje dozvole Agencije za sigurnost željezničkog prometa već tolike mjesece, daje građanima pa i nama pravo da se pitamo u čemu je zapravo problem.

Prošlog su nam tjedna građani dojavili da se motke na polubranicima spuštaju svaki puta pri nailasku vlaka, jedino što ti isti polubranici nisu postavljeni i što je svjetlosna signalizacija još uvijek 'zamaskirana' crnim najlon vrećama. O istom smo ponovno poslali upit HŽ Infrastrukturi od kojih smo dobili sličan odgovor kao i svaki put. Rekli su nam kako je, citiramo, radi praćenja rada uređaja Željezničko – cestovni prijelaz Celine uistinu uključen, ali nije u funkciji regulacije cestovnog prometa.

- Konkretno to znači da se nailaskom vlaka nastavci za motke na polubranicima spuštaju, svjetlosna signalizacija proradi ali se ne vidi jer je ista zasjenjena da ne bi zbunjivala sudionike cestovnog prometa. Zvučna signalizacija je isključena – stoji u šturom odgovoru HŽ –a. Jednostavnije rečeno – sve radi i u funkciji je, ali je prekriveno crnim najlonskim vrećama jer spomenuta Agencija još uvijek nije izdala dozvolu da se signalizacija pusti u rad.

- Ishođenje svih dozvola za puštanje u rad željezničko - cestovnog prijelaza još uvijek je u tijeku, a o zaključenju postupka pravodobno ćemo vas izvijestiti – dodali su iz Korporativnih komunikacija. Dakle, od veljače ove godine, kada smo zadnji puta slali upit i pisali o ovom problemu, do današnjeg dana ništa se nije promijenilo. Agencija za sigurnost željezničkog prometa još uvijek nije našla vremena da pružnom prijelazu 'kod Šode' izda dozvolu i pusti ga u rad. Pitanje u čemu je zapravo problem da se dozvola tolike mjesece ne može dobiti, službenici HŽ Infrastrukture su ignorirali.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook