Prethodni članak
Sljedeći članak

Proglašeni pobjednici drugog kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“

Pobjednike drugog kruga izabrali su poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin....


Izložba fotografija i proglašenje pobjednika drugog kruga foto natječaja „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju 2014. godine, kojeg organizira Krapinsko-zagorska županija, sa partnerom Zagorskim listom, uz portal Zagorje.com održani su u petak, 05. rujna 2014. godine u Hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici.

Pobjednike drugog kruga izabrali su poznati hrvatski fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin. Prvo mjesto osvojio je Branko Balaško iz Stubičkih Toplica sa fotografijom kapele Svetog Petra u Gotalovcu, drugu nagradu osvojila je Branka Mašić  također iz Stubičkih Toplica sa fotografijom „Dodir sunca“, dok su treće mjesto dijelili  Philipp Tomaš iz Krapine sa fotografijom „Pod suncem“ i Branko Balaško sa fotografijom „Bakice i igračke“.

Kao i u prošlom krugu, portal Zagorje.com proveo je glasovanje putem Facebook stranice. Prema glasovima publike, prvo mjesto osvojio je Krešimir Varga sa fotografijom „Zlatarska truba“, drugo mjesto pripalo je Philippu Tomašu sa fotografijom „Zagorje u magli“ i treće mjesto Branku Bručiću sa fotografijom „Fridljev melin“.

Proglašenju pobjednika i izložbi fotografija koja će u Termama Jezerčica za javnost biti otvorena sljedećih mjesec, dana nazočili su članovi žirija - fotografi Stephan Lupino, Mare Milin i Dragutin Škreblin te Župan Krapinsko-zagorske Željko Kolar, koji je dodijelio prvu nagradu, saborska zastupnica Dunja Špoljar koja je dodijelila drugu nagradu i zamjenica Jasna Petek koja je dodijelila dvije treće nagrade. Nagrade publike dodijelio je Tihomir Borovčak direktor Zagorskog lista.

Župan Željko Kolar istaknuo je važnost promoviranja Zagorja kao turističke regije čija priroda nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a na malom području nalazi se veliki broj crkvica, dvoraca i kurija koje čine Bajku na dlanu. S obzirom na interes prijavitelja, medija i javnosti za foto natječaj već se sada može konstatirati da je cilj ostvaren. Natječaj će postati tradicionalan, a fotografije će nakon izbora konačnog pobjednika u 2015. godini obići Hrvatsku kako bi svi imali prilike uživati u ljepotama Zagorja, Bajke na dlanu, naglasio je župan Kolar.

Stephan Lupino, poznati hrvatski fotograf pohvalio je pristigle fotografije čija jako dobra kvaliteta i primjena savjeta koje je dao nakon završetka prvog kruga dočarala Zagorje, ali i njihove običaje i ljude za koje je istaknuo kako su važan element za realan prikaz „Bajke na dlanu“.

Poznata hrvatska fotografkinja Mare Milin i domaći fotograf iz Zagorja Dragutin Škreblin složili su se kako je u ovom krugu bila iznimno jaka konkurencija, a radovi jako dobre kvalitete te je između pristiglih fotografija bilo jako teško izabrati najbolje.

Nakon službenog dijela uslijedilo  je razgledavanje fotografija i druženje sa članovima žirija za koje vjerujemo da su svojim savjetima i pohvalama dali poticaj za još bolje fotografije te su  pozvali sve ostale fotografe da svoje viđenje Zagorja,Bajke na dlanu prikažu kroz treći  krug koji je započeo 04. kolovoza i traje do 31. listopada 2014. godine.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook