Prethodni članak
Sljedeći članak

Plesni par Ansambla Zabok osvojio drugo mjesto na natjecanju 'Drmeš da'

Plesači Ansambla Zabok, brojnim uspjesima i nagradama, proteklog vikenda dodali su još jednu


Na natjecanju plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova, koje se već tradicionalno održava u Zagrebu pod nazivom Drmeš, da, Ivona Krajačić i Tomislav Roginić, osvojili su drugo mjesto. U konkurenciji 13 parova iz cijele Hrvatske i jednog para iz Gradišća, Ivona i Tomislav su veoma nadahnuto predstavili zagorsku Šimi polku, te već na početku svoje izvedbe izmamili gromoglasan pljesak i ovacije publike koji su trajale do samog kraja. Oni su ujedno četvrti plesni par iz Ansambla Zabok koji na ovom natjecanju osvaja nagrade. Time je još jednom potvrđen stručni i stvaralački rad u Ansamblu na čelu s umjetničkom voditeljicom i koreografkinjom Senkom Jurina.


Osim ovogorišnjih viceprvaka, u natjecanju su sudjelovala još dva para iz Ansamla Zabok. Ema Inkret i Domagoj Borovčak vrlo dojmljivo su izveli ples Dva koraka dajući poseban doprinos promociji zagorske folklorne baštine kao odgajanju vrsnih folklornih plesača u Zaboku.
Najpoznatiji foloklorni plesni par u Hrvatskoj su Lucija Mlakar i Dario Tomek i na Drmešu, da sudjelovali su kategorijiizvođenja zadanog ples. Kategorija jeove godine uvedena po prvi put, a zadani ples bio je Posavski drmeš. Sudjelovalo je ukupno pet parova, a prema propozicijama svi parovi plesšu u isto vrijeme. Tu je važno istaknuti da su uz Luciju i Darija svi ostali parovi bili članovi Društava iz posavine, oni kojima je to domicilni ples. Pobijedio je par iz Posavskih Brega,no Lucija i Dario nisu ni najmanje zaostajali u vjerodostojnosti izvođenja.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook