Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo tko su kandidati za nasljednika Vlaste Hubicki koja je podnijela ostavku

Današnje tiskano izdanje Zagorskog lista, pozivajući se na neimenovani izvor iz samog vrha zagorskog HSS-a, donosi imena dvoje kandidata za nasljednika Vlaste Hubicki


Nakon što je proteklog utorka Vlasta Hubicki podnijela ostavku na mjesto predsjednice,  Predsjedništvo Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Krapinsko-zagorske županije nije se uspjelo dogovoriti tko će biti v.d. predsjednika, već će o tome odlučiti ovog četvrtka na sastanku u Svetom Križu Začretju, piše današnji Zagorski list.

Kad izaberu vršitelja dužnosti, donijet će se odluka i o isticanju kandidatura za izbor novog predsjednika ili predsjednice zagorskog HSS-a, kojeg bi Skupština Županijske organizacije trebala izabrati u roku od 60 dana. Iako kandidaturu još nitko javno nije najavio, dobri poznavatelji unutarstranačkih prilika u zagorskom HSS-u novinarima Zagorskog lista otkrili su da su najizgledniji kandidati Martina Jantol, predsjednica županijske Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“  te Hrvoje Brezinšćak, čelnik općinskog HSS-a Huma na Sutli.

martina 

Martina Jantol poznata je zagorskoj javnosti, najprije kao djelatnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, potom kao voditeljica odjela za regionalni razvoj i turizam u Zagorskoj razvojnoj agenciji, a posebno sada kao aktualna pomoćnica ministra turizma. Kao mlada i obrazovana HSS-ovka, koja je blisko surađivala i s dosadašnjom predsjednicom Vlastom Hubicki, mnogim HSS-ovcima bila bi, saznaje Zagorski list, prihvatljiva na čelu zagorskog HSS-a, jer bi na neki način ujedinila 'staru' i 'mladu gardu' zagorskih HSS-ovaca.

hrvoje brezinšćak

S druge strane, Hrvoje Brezinšćak jedan je od onih koji je najviše zagovarao odlazak Vlaste Hubicki s mjesta predsjednice i prije nego što je ona odlučila podnijeti ostavku i također se spominje kao jedan od mogućih kandidata za njenog nasljednika, koji bi uživao potporu nezadovoljnika dosadašnjim radom zagorskog HSS-a, piše Zagorski list pozivajući se na neimenovani izvor iz samog vrha Hrvatske seljačke stranke.

Inače, Brezinšćak je Zagorskoj javnosti poznat uglavnom po neslavno završenoj karijeri direktora humskog komunalnog poduzeća HUMKOM, kada je 2014. godine podnio ostavku na to mjesto, tek nekoliko mjeseci prije isteka mandata.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook