Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove godine u Zagorju otkriveno 5 slučajeva uzgoja 'marihuane'

U 2016. godini nije zabilježen nijedan slučaj pronalaska ilegalne proizvodnje marihuane, a u 2015. policija bilježi tek dva takva slučaja


Proteklog tjedna zagorski policijski službenici u pretrazi obiteljske kuće u Tisanić Jarku pronašli su dvanaest stabljika konoplje, 23.26 grama marihuane te šator za proizvodnju konoplje i digitalnu vagu. Pronađen je i okvir automatske puške s 25 komada streljiva. Nemalo su se policajci iznenadili kada su shvatili da su u ilegalni biznis bili uključeni članovi iste obitelji. Protiv 34-godišnjaka, 27-godišnjaka i 29-godišnje hrvatske državljanke podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama, a protiv 55-godišnjaka prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju, a protiv 20-godišnjaka prekršajna prijava zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Od glasnogovornika Policijske uprave krapinsko – zagorske Zorana Lončara saznali smo kako je dosada, u 2017. godini, zabilježeno pet slučajeva pronalaska ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane.

Najveći je bio onaj potkraj svibnja ove godine kada je u Donjoj Stubici nekoliko osoba staru štalu preuredilo u laboratorij za uzgoj marihuane. Pronađena je tada velika količina opreme za proizvodnju marihuane, digitalne vage te oko 3,5 kg marihuane, a još u stanu u Oroslavju oko 1 kg marihuane. U stanovima dvojice Zagrepčana u četiri laboratorija.

Također je otkrivena velika količina opreme za proizvodnju marihuane i ulja kanabisa, novac, te oko 7 kg marihuane. Osim navedenog, zaplijenjeno je i oko 50 stabljika marihuane. Prijavljeni su drogu prodavali na području Zagorja i Zagreba. – Možemo reći da bilježimo povećanje slučajeva pronalazaka ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane obzirom da prošle godine nismo zabilježili nijedan takav slučaj, a ove godine do sada već pet – rekao nam je glasnogovornik Lončar dodajući kako su policijski službenici pretprošle, odnosno 2015. godine, zabilježili dva slučaja ilegalnog uzgoja i prerade marihuane.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook