Prethodni članak
Sljedeći članak

Pri kraju je gradnja kružnog toka u Krapini

Još jedna investicija koja bi trebala završiti do početka Tjedna kajkavske kulture, je uređenje jedne strane obale Krapinčice


Zbog završnih radova na rotoru, danas i sutra na cijeli dan bit će zatvoren promet za sva motorna vozila u centru Krapine. Privremena regulacija prometa za autobuse i teretna vozila za smjer Petrovsko - Pregrada odvijat će se na način da se promet odvija obilazno državnom cestom DC 1 od čvora Krapina do čvora Đurmanec, državnom cestom D74 i gradskom cestom N.C. 1.1. u smjeru Doliće – Krapina do raskrižja Ulice I. Rendića i Bregovite ulice kod željezničkog prijelaza odnosno spoja na DC 206 za smjer Petrovsko – Pregrada. Promet za potrebe Ul. F. Galovića odvijat će se obilazno preko mosta kod Lidla na Zagrebačku cestu te obilazno na D-1 (čvor Krapina). Promet za osobna vozila iz smjera ulice Hrvatskih branitelja, kod prijelaza preko pruge u Bregovitu ulicu, u smjeru juga odnosno predmetnog raskrižja preusmjerava se kroz Podgoru Krapinsku na čvor Podgora te državnom cestom DC 1 do čvora Krapina.

Gradnja kružnog toka u Krapini, investicija vrijedna oko milijun kuna, je pri kraju. To je investicija tvrtke Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb, jer se radi o rekonstrukciji raskrižja državne ceste DC206 i Ulice Frana Galovića, kod željezničkog kolodvora.

Nepregledno i zbunjujuće raskrižje

– Bilo je to jedno nepregledno raskrižje, za mnoge i zbunjujuće, pa nisu dobro procjenjivali tko ima prednost prolaska te je često dolazilo do neželjenih situacija. Ovim rješenjem, odnosno izgradnjom rotora značajno će se povećati sigurnost prometa i dobiti na većoj preglednosti raskrižja. Nakon niza godina, koliko je Grad apelirao prema Hrvatskim cestama, napokon je počela ta investicija, a radilo se tijekom ljetnih mjeseci jer je sada ipak manja gustoća prometa. Ovog tjedna očekuje se i završno uređenje i postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije i uređenje javne rasvjete na raskrižju i do početka Tjedna kajkavske kulture sve bi trebalo biti u potpunosti gotovo – ističe gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

400 tisuća kuna za šetnicu

Još jedna investicija koja bi trebala završiti do početka Tjedna kajkavske kulture, je uređenje jedne strane obale Krapinčice. Radi se o investiciji Hrvatskih voda, koja obuhvaća uređenje obalnog pojasa na potezu od Ulice Ante Starčevića kod DM – a, pa prema policijskoj stanici u Krapini, gdje će se urediti obje obale Krapinčice. – Dobit ćemo lijepu šetnicu i značajno skratiti put svim stanovnici južnog dijela grada prema centru te povećati sigurnost školaraca. Grad se obavezao da će tu urediti javnu rasvjetu i hortikulturu. Što se tiče rasvjete trebala bi biti izvedena do početka TKK na jednoj strani obale, postavit će se i klupice, a u jesenskom razdoblju zasadit ćemo i stabla. Druga strana obale trebala bi biti završena za mjesec, dva, a ova investiciju Grad Krapina stoji 400 tisuća kuna – ispričao je gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook