Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIZMANIĆ: 'Nastavljamo s investicijama koje smo počeli u prethodnom mandatu, a to su izgradnja dječjeg vrtića i modernizacija javne rasvjete'

Jedna od značajnijih investicija je izgradnja ceste Šagudovec - Sekirevo Selo kojom želimo naselja Šagudovec i Gusakovec približiti centru Gornje Stubice i utjecati da djeca iz navedenih naselja počinju polaziti našu Osnovnu školu, budući da sada djeca iz navedenih naselja pohađaju Područnu školu u Selnici i Osnovnu školu Marija Bistrica


Jasmin Krizmanić, načelnik općine Gornja Stubica za Zagorski list govori o prvim mjesecima svog novog mandata

ZL: Koje bi investicije i projekte nabrojali od Vašeg novog mandata do danas, dakle, one koji su realizirani ili su u fazi realizacije?

KRIZMANIĆ: U novom mandatu nastavljamo s investicijama koje smo započeli u prethodnom mandatu i koje su bitne za našu općinu, a to su izgradnja dječjeg vrtića, daljnji nastavak modernizacije javne rasvjete. U ovom trenutku smo pred potpisivanjem Ugovora i nadamo se da će nam vremenske prilike dozvoliti realizaciju navedenog projekta. Tu je i izgradnja ceste Šagudovec - Sekirevo Selo kojom želimo naselja Šagudovec i Gusakovec približiti centru Gornje Stubice i utjecati da djeca iz navedenih naselja počinju polaziti našu Osnovnu školu, budući da sada djeca iz navedenih naselja pohađaju Područnu školu u Selnici i Osnovnu školu Marija Bistrica. Jedna od značajnih investicija koju treba realizirati svakako je i proširenje mjesnog groblja u Gornjoj Stubici.

ZL: Nedavno ste sa županom obišli gradilište buduće Spomen hiže Rudolfa Perešina. Sami ste rekli da će to biti jedinstvena spomen kuća u Hrvatskoj, koji zasada financira Općina Gornja Stubica i Krapinsko- zagorska županija. Nadate li se pomoći nadležnih institucija i što će ovakav objekt značiti za Gornju Stubicu?

KRIZMANIĆ: Nadamo se pomoći Grada Zagreba, ali i Ministarstva hrvatskih branitelja. Kako nam je svima poznat stav gradonačelnika Grada Zagreba prema hrvatskim braniteljima, a posebno prema Rudolfu Perešinu i njegovoj obitelji sigurni smo da će se Grad Zagreb uključiti u ovaj projekt. Ovim projektom želimo staviti naglasak na sve heroje koji su proizašli iz Domovinskog rata. Želimo da ih se ističe, da se o njima govori, i omogućiti im da uđu u povijest hrvatskog naroda. Tu će se nalaziti stalni postav, zbirka originalnih predmeta Rudolfa Perešina, koje će darovati njegova supruga, gospođa Ljerka Perešin. Bit će tu i jedan prostor za nastavu, gdje će se moći održavati predavanja za posjetitelje, posebnu za djecu koja će dolaziti ovamo. Prostor bi bio dan i na korištenje udrugama, a u podrumskom dijelu, u suradnji s Hrvatskom vojskom, obećan nam je jedan simulator letenja. Naime, cilj je da čovjek govori i kada nije tu, a njegova ideja, njegova žrtva, ona mora biti pokretač i nama. Ako mi to ne nastavimo, sve će otići u zaborav.

Manifestacija 'Susreti za Rudija' dobila je nagradu Simply the best U Jakšincu se gradi Spomen hiža Rudolfu Perešinu

ZL: Jedan od važnih projekata koji bi željeli realizirati je izgradnja dječjeg vrtića. Pomoć je obećao i potpredsjednik Vlade RH. Ima li novih informacija?

KRIZMANIĆ: Moram reći da skoro svakodnevno radimo na tome da s projektom i problemom izgradnje dječjeg vrtića upoznamo nadležna ministarstva i ostale državne institucije, koje imaju puno razumijevanja za ovaj naš problem i trude nam se pomoći. Nadamo se da će se iznaći rješenje za ovaj naš problem te da ćemo u skoro vrijeme krenuti s izgradnjom dječjeg vrtića da li putem sredstava fondova Europske unije ili sredstava državnog proračuna.

ZL: Poslovanje Općine zasigurno će omesti presuda vezana za slučaj Šimunić, gdje morate platiti veliki iznos. Na koji način to planirate?

KRIZMANIĆ: Naravno da nam je presuda u predmetu Šimunić veliki uteg, nadamo se da ćemo uspjeti ispregovarati da nam se omogući plaćanje navedenog iznosa na mjesečne rate koje za Općinu ne bi bile toliko opterećujuće, ali u svakom slučaju usporiti će ako ne i zaustaviti provođenje investicija koje smo planirali u slijedećem razdoblju.

ZL: Što biste ipak izdvojili kao najpozitivniji događaj ili investiciju na području općine Gornja Stubica u ovoj godini?

KRIZMANIĆ: Drago nam je da je jubilarna manifestacija „20. Susreti za Rudija“ dobila nagradu „Simply the best“ jer je i na taj način nagrađen i prepoznat rad zaposlenika naše Općine, udruga i ostalih organizatora i dan nam je podstrek da ubuduće uložimo još više truda u organizaciju ove manifestacije kojom se prisjećamo našeg Rudija, ali i ostalih znanih i neznanih junaka Domovinskog rata. No, prvenstveno nam je drago što se tiče ove manifestacije da je sve prošlo u najboljem redu u sigurnosnom pogledu i da je program popraćen od velikog broja posjetitelja. Isto tako drago nam je da smo izvršili asfaltiranje dviju dionica nerazvrstanih cesta kojima smo spojili naša naselja Banšćicu i Modrovec i krenuli u povezivanje centra Gornje Stubice i zaselka Putaki u Slanom Potoku.


Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook