Prethodni članak
Sljedeći članak

Karla Popović sjajno startala u Americi

Prije četiri mjeseca zabočka tenisačica Karla Popović otputovala je na prestižni Berkeley gdje uspješno studira i igra tenis života.


Prije četiri mjeseca zabočka tenisačica Karla Popović otputovala je na prestižni Berkeley gdje uspješno studira i igra tenis života

Nakon što je prije četiri mjeseca nastavila školovanje i igranje tenisa na prestižnom sveučilištu Berkeley, zabočka tenisačica Karla Popović stigla je kući na zimske praznike. Bila je to prava prilika da nam prenese svoje dojmove s trećeg po vrijednosti svjetskog sveučilišta.

- Ovo je neki drugi svijet. Brzo sam se priviknula. Sportaši su ovdje cijenjeni i poštovani. Sama si biram predavanja i usklađujem ih s rasporedom teniskih treninga. Predavanja se prijavljuju online, a sportaši imaju prioritet. Planiram studirati buisness, pa prema tome biram predmete - otkriva nam Karla svoje prve dojmove.

Izborila jedno polufinale i dva finala

Karla se odlično snašla. Uz odlične ocjene, niže i sportske uspjehe, pa polako i sigurno postaje prva tenisačica Berkeleya. Prvi dio sezone, koji je predviđen za individualne nastupe, gotovo da nije mogao bolje ni proći. Prvo nastup imala je na turniru u Stamfordu, na turniru koji slavi za najjači pojedinačni studentski turnir.Karla je tu pokazala koliko vrijedi i u svom prvom nastupu stigla je dopolufinala gdje ju je zaustavila najbolja igračica Stamforda, Carol Zhao, inače juniorska osvojačica Australian opena. Na turniru u Saint Marry's plasirala se u finale, no zbog loših vremenskih uvjeta ono se nije odigralo. Neki će se tome čuditi, no na colegu je ponedjeljak radni dan. U šali bi rekli sport na prvom mjestu, ali obrazovanje prije svega. Na posljednjem pojedinačnom turniru u Phoenix izgubila je u finalu, no dojam je ipak sjajan.

- Tenis mi nije primaran cilj, nisam imala presing na rezultate, najvažnije mi je bilo da se opustim i pokažem što znam. Jako dobro treniram i mislim da sam napredovala. Moram biti zadovoljna - govori nam Karla. Ujutro od 8 do 9 je kondicijski trening ili rad u teretani, dok je teniski trening od 14.30 do 18 sati. Između je vrijeme za predavanja. Unatoč zgusnutom rasporedu, Karla niže odlične ocjene. Otkriva nam da uči i na turnirima. Nema se ovdje previše vremena za gubljenje .Amerikanci su vrlo pristupačni. Karla je već sklopila jedno veliko prijateljstvo sa svojom kolegicom iz teniske ekipe, Stephanie Lin. Njena obiteljska kuća dvadesetak je minuta udaljena od Berkeleya, pa Karla zna doći u posjet njenoj obitelji, gdje je rado viđen gost. Posebno je se dojmilo druženje sa sponzorima Berkeleya, koji su cijenjeni poslovni ljudi, čije se bogatstvo mjeri milijunima, a nekima i milijardama dolara, no ponašaju se poput normalnih ljudi. Puno su raspitivali o Hrvatskoj, a na kraju su zaigrali i tenis s Karlom i njenim kolegicama iz ekipe.

Upoznala Missy Franklin

Jedna od poznatih studentica Berkeleya je i poznata plivačica Missy Franklin, četverostruka olimpijska pobjednica iz Londona. Iako je imala brojne milijunske ponude, Missy se radije odlučila za studiranje na Berkeleyu. Članica je ženskog plivačkog tima i niže rekorde. Karla ju je imala prilike upoznati i razgovarati s njom. Oduševila ju je njena jednostavnost. Od veljače kreće dio sezone predviđen za ekipna natjecanja.

- Očekivanja su velika, čak i da osvojimo NCAA naslov. Ekipa je odlična i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Prije početka ekipnog dijela sezone obavit ćemo jednotjedne pripreme na Hawajima, čemu se posebno veselim. Drago mi je što naša trenerica, Amanda Augustos, prije svega naglašava važnost školovanja, čime nam smanjuje pritisak, no vjerujem u svoje kolegice i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate u ekipnom dijelu - zavšrila je Karla.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook