Prethodni članak
Sljedeći članak

Ispremetali i opljačkali kuću zlatarske gradonačelnice

'Vjerojatno su mislili da će naći neki novac, ali jedini novac koji sam u kući imala bilo je nešto eura koje sam nedavno kupila da dam kćeri za maturalno putovanje u inozemstvo“, rekla nam je gradonačelnica


Zlatarskoj gradonačelnici Jasenki Auguštan - Pentek za sada još uvijek nepoznati počinitelj (ili više njih) usred noći je provalio u obiteljsku kuću u Sajmišnoj ulici, koja je u vlasništvu njenog oca. – U Zlataru je nepoznati počinitelj nasilno ušao u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nakit i novac, oštetivši 67-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko tisuća kuna – kratko stoji u priopćenju PU krapinsko – zagorske, a do naše redakcije ubrzo je iz samog zlatarskog kraja stigla i priča da je u ovom slučaju upravo riječ o kući u kojoj stanuje gradonačelnica i njena obitelj.

Dva stana

Potvrdila nam je to u telefonskom razgovoru i sama gradonačelnica, koja se u trenutku provale nalazila s obitelji na odmoru, zbog čega je kuća bila prazna. Lopovi su, prema njenim riječima, usred noći, provalili u kuću te je čitavu ispremetali u potrazi za vrijednim nakitom i novcem. - Uistinu je vrlo rijetko da u našoj kući nema baš nikoga. Moji roditelji imaju stan na katu, ja u prizemlju i svi skupa smo velika obitelj tako da je uvijek bar netko doma. Ali i sad kad nas nije bilo doma, susjeda je navečer bila kod nas, nahranila nam psa, ali nije prespavala tamo. I drugi dan je došla u kuću i sve je bilo ispremetano. Lopovi su provalili na stražnja, garažna vrata i sve su ispremetali, i moj stan u prizemlju, kao i stan roditelja na katu. Očito su tražili samo nakit i novac, obzirom da sinov poluprofesionalni fotoaparat i iPhone nisu uzeli – ispričala nam je gradonačelnica Auguštan – Pentek.

Tražili novac?

Prema njenim riječima, počinitelj ili više njih očito su bili jako dobro informirani o samoj kući kao i o činjenici da te noći u njoj nije bilo nikoga. - Susjeda je ostavila preko noći i upaljeno svjetlo u kući, ali svejedno, lopovi su očito znali da je kuća prazna. Imamo i alarm, no te noći nije bio uključen. Sama šteta nije velika jer taj nakit nema neku veliku materijalnu vrijednost, ali za mene ima sentimentalnu, budući su uz njega vezane mnoge uspomene. Vjerojatno su mislili da će naći neki novac, ali jedini novac koji sam u kući imala bilo je nešto eura koje sam nedavno kupila da dam kćeri za maturalno putovanje u inozemstvo – rekla je gradonačelnica.
Nelagoda

Iako joj nije nanesena velika materijalna šteta, kako nam je priznala, čitav ovaj događaj nemalo ju je uznemirio. – Kad si posvjestite da je netko hodao po vašem domu, po vašem prostoru, da je pregledavao, razbacivao i ispremetao vaše osobne, intimne stvari, naravno da vam nije svejedno – otvorena je bila Jasenka Auguštan - Pentek. Obzirom da u susjedstvu ni sada, a ni ranijih godina nije bilo sličnih provala i krađi, gradonačelnicu smo pitali postoji li mogućnost da je ova provala povezana s njenom političkom funkcijom. –Nadam se da nije, jer ne vidim razloga za to – kratko nam je odgovorila gradonačelnica Zlatara.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook