Prethodni članak
Sljedeći članak

INVESTICIJA VRIJEDNA 10 MILIJUNA EURA

U bivšoj tvornici Šavrić Narodne novine pokreću proizvodnju toaletnog papira, papirnatih ručnika, salveta i maramica


Narodne novine d.d. pokreću vlastitu proizvodnju toaletne konfekcije u Krapini, u bivšoj tvornici Šavrić. - Pokretanje vlastite proizvodnje toaletne konfekcije rezultat je želje Narodnih novina d. d. za daljnjim razvojem tvrtke.

Kao što je poznato, Narodne novine d.d. su lider na domaćem tržištu uredskog i školskog pribora, imamo i vlastitu tiskaru, a kako bismo još više razvijali tvrtku i stvarali novu vrijednost, odlučili smo se na pokretanje ovakve proizvodnje – kaže Anđelko Topolovec, savjetnik Uprave Narodnih novina d.d., koji je ispred Uprave zadužen za projekt toaletne konfekcije.

Istaknuo je da je napravljena analiza koja je pokazala da je tržište toaletne konfekcije stabilno i u doba krize, čak s tendencijom blagog rasta, a na hrvatskom tržištu u ovom trenutku je gotovo 90% te robe iz uvoza.  - Stari prostor  smo ušminkali i sada je to suvremeni pogon s proizvodnom linijom uvezenom iz Italije. Treba reći da u svijetu ima tek 10-ak takvih linija, a u Europi je ovo tek - treća! Dakle, najsuvremeniji stroj je stigao u Krapinu i našu županiju, što mi je kao Zagorcu jako drago – rekao je Topolovec.

U pogonu je sada zaposleno 7 novih radnika, a proizvodnja će se proširivati, pa će ukupno biti zaposleno do 30-ak radnika u samoj proizvodnji.
Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook