Prethodni članak
Sljedeći članak

Foto natječaj "Bajka na dlanu" za najbolju fotografiju 2014. godine - 3. krug

Krapinsko-zagorska županija poziva kreativce da se prijave na foto natječaj „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija poziva kreativce da se prijave na foto natječaj „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija, na temelju Zaključka Župana KLASA: 612-01/14-01/01, URBROJ: 2140/01-02-14-1 od 22. siječnja 2014. godine raspisuje

FOTO NATJEČAJ „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju 2014. godine

Krapinsko-zagorska županija poziva kreativce da se prijave na foto natječaj „Bajka na dlanu“ za najbolju fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja Krapinsko-zagorske županije.

Svrha Natječaja je fotografijom prikazati Zagorje - Bajku na dlanu kroz sva godišnja doba, te promovirati Zagorje kao turističku destinaciju.

Sudionici: svi fotografi/kinje, amateri/ke i profesionalci/ke, državljani/ke RH.

Foto natječaj otvoren je od 04. veljače i traje do 31. listopada 2014. godine, a podijeljen je u tri kruga:

    Prvi krug završio je 30. travnja 2014. godine
    Drugi krug završio je 31. srpnja 2014. godine
    Treći krug započeo je 04. kolovoza i traje do 31. listopada 2014. godine

Nagrade:

Nakon završetka svakog kruga foto natječaja stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije. Nagrađene fotografije biti će objavljene na službenoj internetskoj stranici KZŽ, u Zagorskom listu i na internetskom portalu www.zagorje.com u roku od 30 dana od dana završetka svakog pojedinog kruga foto natječaja.

Dodjela nagrade autorima fotografija za 1., 2. i 3. mjesto za svaki krug foto natječaja održat će se nakon objave rezultata.

Po završetku foto natječaja stručni žiri će proglasiti apsolutnog pobjednika za najbolju fotografiju „Bajka na dlanu“ te će biti organizirana svečana dodjela nagrada.

Fond nagrada sastoji se od deset nagrada, po tri za svaki krug foto natječaja i jedna nagrada za apsolutnog pobjednika foto natječaja.

Nagrada za 1. mjesto po završetku svakog kruga foto natječaja biti će novčani iznos od 1.000,00 kuna i polupansion s večerom za dvije osobe u jednom od smještajnih objekata u Zagorju, za 2. mjesto nagrada u novčanom iznosu od 800,00 kuna i obiteljski ručak u jednom od restorana u Zagorju i za 3. mjesto nagrada u novčanom iznosu od 500,00 kuna i obiteljska ulaznica za bazene u jednim od zagorskih toplica.

Nagrada za apsolutnog pobjednika foto natječaja biti će novčani iznos od 2.000,00 kn, 3-dnevni Wellness paket „Buđenje“ u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici i let balonom.

Novčane nagrade i let balonom osigurati će Krapinsko-zagorska županija, a pokrovitelji ostalih nagrada su turistički subjekti.

Nagrade će dodjeljivati i Zagorski list, a na temelju glasanja publike putem Facebook profila i internetskog portala www.zagorje.com za fotografiju s najviše like-ova u svakom od natjecateljskih krugova i to pretplata na Zagorski list na razdoblje od 12 mjeseci i poklon vrećica Zagorskog lista za pobjednika svakog pojedinog kruga natjecanja.

Tema fotografije „Bajka na dlanu“ omogućuje autorima/cama široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Krapinsko-zagorske županije s njezinim prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom. Fotografija mora ostaviti dojam čarobnog i bajkovitog kraja Krapinsko-zagorske županije na temelju kojih elemenata je izrađen logo Zagorje.

Kratko pojašnjenje uz temu natječaja:

U posljednjih nekoliko godina pridaje se izrazita važnost brendiranju Zagorja kao jedinstvenog turističkog odredišta i destinacije prepoznatljivog naziva „Bajka na dlanu“ kroz različite oblike turističke ponude.

Krapinsko-zagorska županija među prvima se odlučila izgraditi svoj brand. Nakon izrade brandinga i na temelju platforme Županije kreiran je njen vizualni identitet, logotip koji povezuje nekoliko elemenata u cjelinu koja označava prekrasan krajolik, toplinu i gostoljubivost ljudi i čarobni, bajkovit dojam koji ovaj kraj ostavlja svojim izgledom i emocijom te slogan BAJKA NA DLANU kao potpora vizualnom identitetu. Iz priče o Županiji proizašlo je jedinstveno pozicioniranje koje postojeća ili potencijalna konkurencija teško može kopirati i tako oduzeti snagu ovom brandu.

Pozicioniranje se sastoji od srži, obećanja i osobnosti branda. Srž branda Krapinsko-zagorske županije određena je kao čarolija bajkovitog dlana. Obećanje branda kaže da je to mjesto koje će svojim izgledom i sadržajem stvoriti osjećaj inspiracije, opuštenosti, zanesenosti i užitka.

Osobnost branda Županije određuje kakva bi ona bila da je zamislimo kao osobu, tako da su karakteristike ovog branda: bajkovito, čarobno, dobro, inspirativno, slikovito, zeleno, plemenito, prirodno, mirisno, bregovito, staro, tradicionalno, vedro, hrvatsko, smirujuće, iznenađujuće, romantično, božje, ljudsko, marljivo, prijateljsko, sretno, skriveno, tajnovito, intrigantno, kreativno i toplo. Image ovog branda je dobar, zeleni, čaroban i bajkovit te duhovno inspirativan. Izdvojeni atributi imidža ovog branda zajedno grade priču u svijesti potrošača, a moraju biti projicirani putem vizualnog identiteta.

Uvjeti i način predaje fotografija:

Svaki/a autor/ica može poslati do 3 fotografije u svakom krugu natječaja.
Fotografije se predaju isključivo online, na službenim internetskim stranicama Krapinsko-zagorske županije (http://www.kzz.hr/fotonatjecaj.aspx).

 
Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u boji, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku).
    Neistinite montaže ne primamo.
    Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.
    Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.

Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji. Natjecatelj/ica-autor/ica garantiraju da je fotografija snimljena na lokaciji u KZŽ. Natjecatelj/ica-autor/ica garantiraju da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.

Natjecatelj/ica prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na Foto natječaj, Krapinsko – zagorskoj županiji i njezinim partnerima, sponzorima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe Zagorja , te se za takvu uporabu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade.

Tekst foto natječaja biti će objavljen i na službenim internetskim stranicama Krapinsko-zagorske županije i u Zagorskom listu.

Za sve upite budite slobodni obratititi se na e-mail: [email protected]

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook