Prethodni članak
Sljedeći članak

Saborski odbor izglasao: Zagorje dobilo svog Ustavnog suca!

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav danas je, nakon nekoliko odgoda, konačno glasao o kandidatima za suce Ustavnog suda RH, a među izabranima je i Rajko Mlinarić iz Hrašćine.


Foto: dubrovniknet.hr

Prije dva tjedna Zagorski list je objavio tekst u kojem je najavio mogućnost da Zagorje dobije svojeg ustavnog suca, a danas je ta najava i službeno potvrđena. Naime, poznati odvjetnik Rajko Mlinarić bio je favorit za jedno od 10 upražnjenih mjesta u Ustavnome sudu Republike Hrvatske, a  deveteročlani saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav danas je  konačno glasao o kandidatima i, sa osam glasova 'za', potvrdio Mlinarića kao jednu od deset osoba koju će predložiti Hrvatskom saboru za Ustavnog suca. Jedini član Odbora koji nije podržao Mlinarića je bio Milorad Pupovac,

Obzirom da nije nikakva tajna kako su imena kandidata unaprijed dogovarana između najvećih stranaka, HDZ-a i SDP-a, ali i Mosta, za očekivati je da će sad i Hrvatski sabor glasovanjem potvrditi Mlinarića za novog Ustavnog suca RH.

Inače, Mlinarić je iz Gornjeg Kraljevca u Hrašćini gdje je proveo veliki dio mladosti i gdje mu još žive roditelji. Danas u Zagrebu ima uhodan odvjetnički ured i slovi za velikog stručnjaka i na području građanskog i kaznenog prava.

Rajko Mlinarić iza sebe ima zavidnu karijeru, sve od rada u javnom tužiteljstvu, preko zamjenika državnog pravobranitelja RH, pa do branitelja najpoznatijih gospodarstvenika i političara u nekim od najvećih sudskih procesa u našoj državi. Tako su mu klijenti bili i Miroslav Kutle, Radimir Čačić, Srećko Ferenčak, Mladen Barišić, Slobodan Đurić i drugi.

Ovaj poznati „Kraljevčan“ u svojem se životopisu može pohvaliti i da je u jednom mandatu bio i u upravitelj okružnog zatvora u Zagrebu (Remetinec), te dugogodišnji poslovni partner odvjetniku Anti Nobilu. 

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook