Prethodni članak
Sljedeći članak

Do kraja srpnja odluka o tome kamo se seli zabočki tim hitne

Održan je inicijalni sastanak župana Željka Kolara i gradonačelnika Ivana Hanžeka o mogućim lokacijama preseljenja zabočkog tima T1 hitne


U proljeće ove godine Zagorski list je pisao o nastojanjima zabočke Gradske uprave da se zabočki Tim T1 hitne medicinske pomoći ponovno vrati u urbani dio grada Zaboka. On je sada, naime, smješten u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana što se, u više navrata, pokazalo kao loša odluka.

Loša odluka

U tri godine, koliko je TIM T1 u prostorima opće bolnice, više su nam se puta javljali nezadovoljni građani ističući kako se ekipa hitne pomoći na širem području Zaboka čekala i do tridesetak minuta. Da bolnica nije dobra lokacija za smjestiti hitnu, složila se i struka, odnosno članovi Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, a i zabočka se Gradska uprava zalagala da se Tim T1 vrati u urbani dio Zaboka. Početkom travnja kada smo pisali o spomenutoj problematici rečeno nam je kako će se održati sastanak županijskog vodstva i čelništva grada Zaboka ne bi li se pronašla adekvatna lokacija na koji bi se hitna preselila. Nakon nekoliko mjeseci zanimalo nas je u kojoj su fazi pregovori te je li se iznjedrilo kakvo rješenje.

Dogovor oko lokacije

Kada smo upit uputili u Grad Zabok, usmjerili su nas na Županiju. Iz Županije nam je u kratkom roku stigao odgovor u kojem stoji kako je održan inicijalni sastanak između župana Željka Kolara i gradonačelnika Ivana Hanžeka. – Održan je inicijalni sastanak na kojem su župan Kolar i gradonačelnik Hanžek razgovarali o tri moguće lokacije za tim hitne medicine T1 na užem prostoru grada Zaboka. Na sastanku je dogovoreno da će se do kraja srpnja, nakon procjene svih pozitivnih i negativnih strana tih lokacija, donijeti odluka te pokrenuti postupak uređenja odabranog prostora. Nakon uređenja krenut će se i s preseljenjem – stoji u odgovoru dobivenom od Županijskih službi. Koje su to tri lokacije u pitanju zasada nam nisu htjeli otkriti, no ako se obistine njihova predviđanja Zabok, bi već na jesen mogao ponovno imati tim hitne medicinske pomoći u centru grada.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook