Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Hrvatska svećenička repka uveličala nogometni spektakl u Maču

Igrači z Mača - Hrvatska nogometna reprezentacije svećenika 3:2, Kajde – Žene za promjene 2:0


Nakon svih uzbuđenja koje je donijela sezone u 3. NL središte za NK Gaj iz Mača i u vrijeme dok se kraju privodi slaganje ekipe za slijedeću sezonu, koja će vrlo brzo krenuti, u Maču je NK Gaj organizirao pravu nogometnu feštu. Naime, jučer je u sklopu Manifestacije Ljetni kutek odigrana revijalna nogometna utakmica između ekipa ''Igrači z Mača'' i Hrvatske nogometne reprezentacije svećenika''.

Ekipa domaćina nastupila je u prilično promiješanom sastavu. Nastupili su uglavnom igrači u veteranskim godinama, neki od njih aktivni u drugim klubovima, jer Gaj nema veterane u pogonu. U početnih 11 iz prve ekipe bio je jedini Petar Krpanec, kasnije je malo odigrao i mladi Dino Čehulić. Svećeničku reprezentaciju Hrvatske kao kapetan je predvodio rektor Svetište MBB-e preč. Domagoj Matošević, dok je domaći kapetan bio Mario Čehulić. Glavni sudac bio je Nikola Kožar, prva pomoćna Silvija Makar, a drugi pomoćni Boris Petriško. Dežurni liječnik, u Maču nezaobilazni dr. Žarko Mezak. Iako su već u prvoj minuti poveli gosti autogolom Bandala, do odmora su Šaronja i P. Krpanec okrenuli na 2:1. U nastavku Šaronja povisio na 3:1, da bi minutu prije kraja Škegro postavio konačnih 3:2. Igralo se 2x35 minuta, a repku je pojačalo i nekoliko prijatelja.

Malo ženskog nogometa

U poluvremenu 800-njak gledatelja moglo je vidjeti i revijalnu utakmicu ženskih ekipa. Naime, domaće puce, članice ŽVG Kajda dočekale su ekipu Žene za promjene. Namjera načelnice Mača Mladenke Mikulec-Šimunec bila je okupiti u ekipi zagorske načelnice i gradonačelnicu Zlatara Jasenku Auguštan - Pentek, no obveze su veliku većinu spriječile. Gradonačelnica Zlatara stigla je u posljednji tren, ali kao navijačica, no iz Zlatara su ipak stigle dvije igračice i to predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak i članica Vijeća Ivana Parlov. Uz domaću načelnicu zaigrala je i to na golu i načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, dok su ekipu još činile komunalna referentica u Općini Mače Ivona Bingula, te vijećnice u Općini Mače Marija Pavlek, Marija Biljak i Mirjana Sedlar. Žene za promjene trenirao je vijećnik u Općini Mače Dražen Mutak, a Kajde Dragutin Čehulić. Upravo je on izgleda odradio bolji posao, jer se svih 13 minuta, koliko je trajala ova utakmica igralo pred golom Žena za promjenu, a u dva navrata Kajde su bile i precizne. Turčin i Marković donijele su pobjedu 2:0.

Brojni gosti, zahvale, nagrade, tombole i zabava

Prije same utakmice u obližnjoj župnoj Crkvi služena je sveta misa. Uvod u utakmicu dala je Limena glazba DVD-a Mače, kratki nastup imale su i Mačanske mažoretkinje Alina, nakon čega je Limena glazba odsvirala himnu Lijepu našu. Nakon utakmicu u sklopu organizirane fešte uz svirku grupa Fly iz Zagreba, dodijeljene su zahvalnice i priznanja najboljim pojedincima. Prije dodjele zahvale je uputila načelnica Mača Mladenka Mikulec-Šimunec, prije svega čestitajući NK Gaj Mače na organizaciji ovog događaja. Podsjetila je da ni ove godine nema velike manifestacije Tamburaška noć, ali se organiziraju manji događaji poput ovog. Zahvale je uputio i predsjednik NK Gaj Mače Nikola Marijić. Inače, za najboljeg igrača Hrvatske nogometne reprezentacije svećenika proglašen je Josip Benko, kapelan u Zelini, dok je najbolji igrač ekipe Igrači z Mača bio dvostruki strijelac Ivan Šaronja. Najboljom Kajdom proglašena je Martina Turčin, a kod ekipe Žene za promjene tu je titulu ponijela Vesna Mikulec, načelnica Zlatar Bistrice. Zahvalnice za pomoć u organizaciji Marijić je udijelio Kajdama i preč. Matoševiću, a posebnu zahvalnicu za pomoć i doprinos NK Gaj dobio je predsjednik NS KZŽ-e Stjepan Merkaš Krojf. Uz njega iz Saveza su ovaj događaj dolaskom počastili i Božidar Smrekar, Slavko Tepuš i Juraj Sirovec. No, ni predsjednik Merkaš nije došao praznih ruku, pa je tako načelnici Mikulec-Šimunec poklonio knjigu ''Luka Modrić'', a predsjedniku kluba Marijiću i Mariju Čehuliću majice sa likom Luke Modrića. Dodajmo da je sve skupa začinjenom i malim vatrometom, te da je organizirana i tombola.

IGRAČI Z MAČA – HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJE SVEĆENIKA 3:2

SUCI: Kožar, Makar, Petriško

STRIJELCI: 0:1 Bandalo 1' AG, 1:1 Šaronja 22', 2:1 Krpanec 31', 3:1 Šaronja 53', 3:2 Škegro 69'

IGRAČI Z MAČA: Strahonja (K. Čehulić), P. Krpanec, Bandalo, Galić, Šaronja, Biljak, Benčić, J. Krpanec, M. Čehulić, Cerčić, Kucelj, Androić, Babić, Srečić, Turčin, Sedak, Kipa, D. Čehulić

HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJE SVEĆENIKA: Sabađija, Pavić, Perić, Matošević, Škegro, Juraković, Žinić, Banfić, Grmača, Starčević, Čubelić, Erceg, Benko, Stojko, Tomašević, Pintarić

ŽVG KAJDA – ŽENE ZA PROMJENE 2:0

SUTKINJA: Makar

GOLOVI: 1:0 Turčin 6', 2:0 Marković 12'

ŽVG KAJDA: A. Čehulić, Mrkoci, M. Čehulić, Culi, Marković, Vrlec, Turčin, Bezak;: trener: Dragutin Čehulić

ŽENE ZA PROMJENE: Mikulec, Mikulec-Šimunec, Parlov, Findak, Bingula, Pavlek, Biljak, Sedlar; trener: Dražen Mutak

Još članaka iz "Sport"

Facebook