Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedna sjajna sezona omladinskog pogona Rudara iz Dubrave Zabočke

Nenad Kovačić: "Ovo je povijesni uspjeh, premašili smo sva očekivanja"


Dolaskom Nenada Kovačića na čelo omladinskog pogona Rudara DZ, ovaj klub niže same uspjehe u mlađe dobnim kategorijama. Iz sezone u sezonu rezultati rastu, a protekla je sezona bila kruna dugogodišnjeg kvalitetnog rada. Čak tri momčadi okitile su se naslovom županijskog prvaka. O juniorima smo već pisali, a isto je pošlo za nogom i mlađim pionirima i kadetima. Mlađi pioniori pod vodstvom Vanje Milinkovića nastupali su u sastavu: Dominik Rožman, Leon Gregurić, Dino Belščak, Bruno Belščak, Matija Borna, Dorijan Vidiček, Jan Koprivnjak, Otto Balaško, Ivan Gregurić, Timotej Gregurić, Mihael Mutak, Tomislav Rafajec, Mihael Vurnek, Juraj Jurina, Luka Sović, Toto Šipek Glavač, Luka Tkalec i Jan Krleža, dok su za kadete koje je kao i juniore vodio Tomislav Rogan nastupali: Matija Bratković, David Hanžek, Roberto Pavetić, Dorijan Bakek, Jurica Fotivec, Fran Gorupec, Martin Gudan, Luka Habazin, Lovro Topolovec, Florian Videk, Filip Vurnek, Toni Božidar Gregurić, Tomo Valjak, Gabriel Kolar Kovačić, Gabriel Jurman, David Kovačić, Karlo Miljan, Nikola Mutak, Antonio Sinković, Luka Sinković, Janko Tušek i Jakov Zrinščak.

Nisu podbacili ni ostali. Pioniri Nenada Kovačića bili su drugi, limači s Renatom Černjevićem treći, a zagići koje vodi šarmantna i vrlo uspješna Maja Gregurić osvojili su četvrto mjesto.

Uz sve to Rudar DZ koji gaji napadački nogomet imao je i četiri najbolja strijelca lige. Tako je u konkurenciji limača s 28 golova najbolji strijelac bio Toto Šipek-Glavač, u konkurenciji mlađih pionira to je bio Mihael Mutak koji je također postigao 28 golova, kod kadeta najbolji strijelac lige bio je Dorian Bakek s 36 golova, a kod juniora Robert Pavetić s 31 golom.

U konkurenciji mlađih i starijih pionira ostvaren je povijesni uspjeh, a to je plasman ove dvije kategorije u 2. nogometnu ligu Središta Zagreb. Samim time u slijedećoj natjecateljskoj godini mlađi i stariji pioniri natjecat će se sa momčadima iz grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke županije i Sisačko-moslavačke županije čime će dodatno napredovati.

-Unatrag 7 godina naviknuti smo na uspješne rezultate svih uzrasta omladinske škole Rudara DZ, ali rezultati u protekloj sezoni 2020 / 2021 nadmašili su i naša očekivanja. Ovo je povijesni uspjeh u radu omladinskog pogona kluba. Protekla sezona bila je specifična i najzahtjevnija u proteklih sedam godina od kada sam u klubu, posebno nakon pauze uzrokovane pandemijom korona virusa. Nismo bili sigurni u kakvom stanju nam se nalaze momčadi. Još jednom se je pokazalo da imamo vrlo kvalitetan trenerski kadar koji se dokazuje iz godine u godinu i koji stvara svake godine nove igrače koji nas razveseljavaju na nogometnim terenima-ocjenu prošle sezone dao nam je voditelj omladinskog pogona NK Rudar DZ, Nenad Kovačić.

U omladinskog pogonu Rudaru DZ vlada veliko zajedništvo. Glavnu riječ vode treneri, no bitna je i dobra logistika.

- Za sve navedene uspjehe pored odličnog rada naših trenera moram pohvaliti i trenera naših golmana Damira Cujzeka, našeg ekonoma Ivana Krajačića popularnog Iveka i naravno čovjeka koji je na čelu našeg kluba, a to je predsjednik Mario Videk zajedno sa upravnim odborom i svim prijateljima kluba koji su ugradili dio sebe usve ove uspjehe. Izuzetno sam ponosan na sve uspjehe koje smo ostvarili timskim radom i postali klub iz malog mjesta s prepoznatljivom školom nogometa i van naše županije. To nam daje motiv više da i dalje nastavimo odgajati i stvarati male i velike nogometaše koji će ponosno nositi Rudarov grb na prsima - zadovoljan je Kovačić.

Prema njegovim riječima iduće sezone bit će fokus na pionirsku momčad u regionalnoj ligi. Važno je da se ona stabilizira, te da se kroz bližu budućnost ostvari plasman u I. NL pionira. Isto tako očekuje se i afirmacija kvalitetnih juniora, ali i kadeta u seniorskoj momčadi, no korak po korak, bez preskakanja stepenica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook