Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica na kraju jedanaesta

Četvrtoligaš iz Donje Stubice završio prvu četvrtoligašku sezonu


Pod vodstvom Zlatka Koletića Stubica je izborila četvrtoligaški status, a prvu je sezonu u četvrtoligaškom društvu završila na jedanaestom mjestu. Činilo se da ova momčad vrijedi više, ali ozljede i kratki roster učinili su svoje. Puno toga trebao je riješiti dolazak vratara Nikole Đurđeka, koji je dobro obavljao svoj posao, no Stubica je unatoč tome u nastavku s devete pala na jedanaestu poziciju. Ukupno je Stubica na kraju osvojila 41 bod, uz omjer od 11 pobjeda, 8 remija i 15 poraza i gol razliku 50:60. U 16. kola jeseni omjer je bio 6 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz 22 boda i gol razliku 20:25, dok su u 18 kola nastavka osvojeno 19 bodova uz omjer od 5 pobjeda, 4 remija i 9 poraza i gol razlike 30:35.

Puno je toga Stubica podredila kupu, a onda šok u finalu i poraz od Straže na penale, iako je Stubica u regularnom dijelu bila znatno bolji protivnik.

Zlatko Koletić

- Što se mene tiče ja bi momčadi dao ocjenu četiri, a da smo osvojili kup i peticu. Bilo je najvažnije stabilizirati se i ostati u ligi. Imali smo dosta problema s ozljedama, što nas je koštalo boljeg rezultata. Veseli me što se smo uspjeli afirmirati neke mlađe domaće igrače poput Čekolja, Mačeka i braće Landripet - ocjenu sezone dao nam je sportski direktor Luka Grabušić.

Iako je sezona ocijenjena prolaznom, putevi Stubice i trenera Zlatka Koletića su se sporazumno razišli. Koletić će na jesen voditi Naftaš Ivanić iz Ivanić Grada, a novi trener Stubice bit će poznati napadač Dinama, Hajduka i Intera, Renato Jurčec.

 -Veliko hvala Zlatku Koletiću koji je izniman trener i čovjek. Sporazumno smo zaključili da je u ovom trenutku najbolje da prekinemo suradnju. Jurčeca smo odabrali zato što je trener koji voli raditi s mladim igračima, a u novoj sezoni okrenut ćemo se radu s mladima i selektiranju momčadu za sezonu 2022./2023. - otkriva nam Luka Grabušić.
Sukladno toj politici u klub su dovedeni vratar David Mužina koji je branio boje juniora Intera u I. HNL i stoper Nikola Petir, koji je u prošloj sezoni branio boje Dinama iz Jakovlja. Istovremeno klub su napustili vratar Nikola Đurđek koji je prešao u redove Save Strmec, Marko Strabić koji se vratio u Zagorec, Moreno Koletić karijeru će nastaviti u austrijskom niželigašu, a Krunoslav Sedak u Gaj Mače. Ovog tjedna klub bi trebao dovesti još tri kvalitetna mlada nogometaša, a sportski direktor Luka Grabušić rekao je da će nakon dva Japanca, Stubica od 1.8. dobiti i dva kvalitetna Brazilca.

Matija Drempetić

Pripreme za novu sezonu kreću 19. srpnja, tako da će ovaj tjedan vodstvo kluba imati još vremena za pojačanja i dopunu rostera za sezonu.

Rezultati Stubice u proljetnom dijelu sezone 2020./2021.
17. kolo: STUBICA - Croatia Hrastje 0:1
18. kolo: STUBICA - Tondach 0:2
19. kolo: Banovac - STUBICA 0:4
20. kolo: STUBICA - Sava Strmec 3:2
21. kolo: Sutla-Laduč - STUBICA 1:4
22. kolo: STUBICA - Gradići 3:3
23. kolo: STUBICA - Slunj 3:4
24. kolo: Straža - STUBICA 2:2
25. kolo: STUBICA - Ravnice 1:0
26. kolo: Rugvica Sava 1976 - STUBICA 2:1
27. kolo: STUBICA - Odra 1:2
28. kolo: Zagreb - STUBICA 4:1
29. kolo: STUBICA - Zelina 2:1
30. kolo: Mladost - STUBICA 3:1
31. kolo: STUBICA - Moslavina 1:1
32. kolo: Lukavec - STUBICA 3:0
33. kolo: STUBICA - Dinamo OO 1:2
34. kolo: Croatia - STUBICA 2:2

Klupska lista strijelaca
12 Robert Glavač
9 Matija Drempetić
6 Ivan Čekolj
4 Jakov Korman, Nikola Lešković, Moreno Koletić
2 Mario Landripet, Lovro Maček, Marko Strabić
1 Nikola Đurđek, Dario Matuša, Neven Pišković, Mateo Landripet, Krunoslav Sedak

Još članaka iz "Sport"

Facebook