Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska delegacija u posjetu Oroslavju

Župan Siniša Hajdaš Dončić zajedno sa svojim zamjenicima Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferekom Jambrekom te pročelnikom za


Župan Siniša Hajdaš Dončić zajedno sa svojim zamjenicima Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferekom Jambrekom te pročelnikom za gospodarstvo Igorom Cigulom i voditeljem ureda ZARA-e za malo gospodarstvo Ivanom Šmidom, posjetio je Oroslavje.

Županijsku delegaciju primio je gradonačelnik Ivan Tuđa, a župan je u razgovoru istaknuo kako posjećujući jedinice lokalne samouprave, posjećuju i uspješne i perspektivne tvrtke kako bi vidjeli na koji način im se može pomoći, posebice kroz Zagorsku razvojnu agenciju.

- ZARA priprema planove za neiskorištene prostore u Oroslavju i razgovaramo s potencijalnim investitorima. Razgovori idu dobro, a dio na koji ne možemo utjecati su radna snaga i spremost vlasnika da iznajme ili prodaju prostor. Generalno gledajući suradnja s Gradom je dobra – istaknuo je župan.

Svi sudionici istaknuli su kako je velika prednost Oroslavja što nije kreditno zaduženo, pa će se i kroz tu činjenicu pokušati riješiti određena pitanja poput energetske učinkovitositi.

Gradonačelnik Tuđa istaknuo je kako trenutno imaju desetak projekata od kojih su neki i gotovi, a koji su vrijedni oko 200 milijuna kuna. No, naravno Grad ih ne može financijski pratiti.

Svi zajedno zatim su posjetili i tri oroslavske tvrtke, Anartu koja se bavi proizvodnjom ekskluzivne posteljine, oprema hotele i jedna je od samo četiri tvrtke u Europi koj se bavi proizvodnjom posteljine za brodove, Pireko koja se bavi proizvodnjom opreme za kotlovnice, toplinske stanice, brodogradnju i naftnu industiju, a dobitnik je čak tri zlatne kune Hrvatske gospodarske komore u kategoriji malih trgovačkih društava te jedinu zagorsku pivovaru Medvedgrad.

Još članaka iz "Business"

Facebook