Prethodni članak
Sljedeći članak

U zagorsku gaming platformu Kristijana iz Stubaka fondovi uložili 2 milijuna eura


Feelsgood, prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, pridružio se Fil Rouge Capitalu, prvom hrvatskom fondu rizičnog kapitala za investiranje u hrvatske tech startupe, u drugoj rundi investicije u poduzeće Global Gaming Services.


Ugovor o ulaganju vrijedi 2 milijuna eura, dva fonda su suinvestirala u jednakom omjeru, a investicija se odnosi na GameBoost, globalni marketplace koji korisnicima omogućuje kupnju i prodaju gaming usluga u sigurnom okruženju. Ono što je nama posebno zanimljivo jest da je riječ o zagorskoj gaming platformi koju je osnovao i koju vodi Kristijan Salijević iz Stubičkih Toplica.


GameBoostu ovo nije prva investicija. U travnju 2022. primili su 500 tisuća eura od Fil Rouge Capitala. Ovaj put, povjerenje su dobili i od Feelsgooda, jer – kako kaže Domagoj Oreb, Managing Partner u Feelsgoodu, u vrlo su kratkom vremenu pokazali ozbiljan pristup poslu i industriji u kojoj djeluju – s dobro ugrađenim elementima društvenog učinka u poslovanje, što je za Feelsgood neizostavni element kod odluke o investiranju. - Ubrzani rast prodaje koji ovaj mladi tim pokazuje od početka svoje operacije dodatni je element koji nas je motivirao na ovu investiciju – rekao je Oreb za Netokraciju.hr.


A što je to GameBoost dovelo do tako brzog rasta?


U najkraćim crtama, GameBoost je marketplace/platforma koja spaja korisnike koji traže gaming usluge s korisnicima koji prodaju gaming usluge. Takve usluge uključuju:


coaching (treniranje igrača u popularnim online multiplayer video igrama),
prodaju specijaliziranih korisničkih računa,
duoplay (usluga u kojoj korisnik i pružatelj usluga zajedno igraju), itd.


Takve usluge najtraženije su za multiplayer online igre (npr. League of Legends, Fortnite, Valorant, Rocket League i sl.), u kojima svaki igrač ima svoj jedinstven ELO rejting. Nerijetko se slabije uspješni igrači pokušavaju probiti tražeći iskusnije da ih podučavaju ili da ih izbave iz “ELO pakla” (niskog rejtinga) igranjem na njihovom računu. Iako je zajedničko igranje i treniranje igrača super legitimno i popularno, igranje na tuđem računu siva je zona bila i ostala po pitanju Općih uvjeta pojedinih videoigara. Međutim, ponuda i potražnja itekako postoje unutar i mimo tog segmenta – a GameBoost ju je prepoznao. Korisnici platforme tako imaju mogućnost igrati s 0,01% najboljih igrača na svijetu te zajedno kroz igru s njima postići željene rezultate i unaprijediti svoje igrače vještine, poajsnio je Kristijan Salijević, osnivač GameBoosta za Netokraciju.hr.


- Kako bismo široj publici približili opseg i mogućnosti naših usluga, možemo to usporediti sa svijetom nogometa; klijent putem naše platforme ima mogućnost igrati zajedno s, i učiti direktno od igrača koji su u svijetu gaminga jednako uspješni i prepoznati, poput npr. Luke Modrića u svijetu nogometa. Trenutno je na platformi aktivno 600 pro igrača koji nude usluge treninga. Ono po čemu se GameBoost najviše razlikuje je izvedba što možemo vidjeti po rezultatima platforme koja je u godini dana prerasla mnoge koji se ovime bave i preko 5 godina.Radimo pametno i s ciljem te ćemo tako i nastaviti. Ono što nas svakako ističe na tržištu je izvanredna kvaliteta pružanih usluga, sigurnost i zaštita podataka samih korisnika i pružatelja usluga, 24/7 dostupna kvalitetna podrške te naravno zadovoljstvo klijenata – ispričao je Kristijan za Netokraciju.hr.

Još članaka iz "Business"

Facebook