Prethodni članak
Sljedeći članak

Najveći problem - naplata odvoza smeća

Direktorica Zelenjaka d.o.o. Jožica Hrestak
Tvrtka Zelenjak d.o.o. osnovana je 1982. godine, a glavna djelatnost bila j


Direktorica Zelenjaka d.o.o. Jožica Hrestak

Tvrtka Zelenjak d.o.o. osnovana je 1982. godine, a glavna djelatnost bila je opskrba plinom, uređenje i održavanje javne rasvjete, održavanje čistoće javnih površina, uređenje i održavanje groblja i obavljanja pogrebnih usluga.

Danas je poduzeću glavna djelatnost skupljanje i odvoz komunalnog otpada sa zbrinjavanjem i deponiranjem. Smeće se skuplja na području grada Klanjca, općine Tuhelj, općine Kumrovec, Zagorska Sela, Kraljevec na Sutli i općine Desinić.

Poduzeće se uz odvoz smeća bavi održavanjem groblja, eksploatacijom mineralnih sirovina, jednostavnijim građevinskim uslugama i slično. Tvrtka Zelenjak d.o.o. 2008. osnovala je poduzeće Zelenjak plin koje je u 100 postotnom vlasništvu, a bavi se opskrbom i distribucijom plina.

Direktorica Zelenjaka d.o.o. Jožica Hrestak, preuzela je rukovodeće kormilo ne baš u pravo vrijeme. Prvo, tvrtka je bila u dugovima i drugo, ušla je u recesijske ralje.

Ulaganje u mehanizaciju

- Posljednje dvije godine – kaže mlada direktorica - poduzeće značajnije ulaže u novu mehanizaciju kako bi moglo nesmetano raditi te pojačati svoje usluge te kako bi moglo pristupiti sanaciji odlagališta komunalnog otpada «Medvedov jarek» u Klanjcu. Tako je početkom 2009.godine kupljen utovarivač na gusjenicama u specijalnoj izvedbi za rad na odlagalištu koji će osim za redoviti rad na smetlištu koristiti za sanaciju deponije, a s kojom bi se značajnije trebalo započeti ove godine. Također je u protekloj godini kupljen manji kamion za skupljanje smeća kako bi se odvoz što više mogao približiti kućanstvima – navodi direktorica.

- Trenutno glavnu pažnju posvećujemo zimskoj službi koju vršimo na području grada Klanjca, a za sljedeću sezonu planiramo unaprijediti obavljanje te službe novim posipačem. Što se tiče kamenoloma Križ, planira se daljnja eksploatacija. Najveća aktivnost ove godine u svakom slučaju bit će usmjerena na sanaciju odlagališta otpada Medvedov jarek – najavljuje.

Kao i proteklih godina Zelenjak d.o.o. se bavi osobito problematikom naplate odvoza smeća koja je godinama veliki problem, jer je ljudima najteže izdvojiti za odvoz kućnog smeća, posebno u seoskim domaćinstvima gdje ljudi tvrde da smeća uopće i nemaju?!

Još članaka iz "Business"

Facebook