Prethodni članak
Sljedeći članak

Od 1. listopada plin za kućanstva poskupljuje 287 posto?!

Opskrbljivači po zakonu kupce moraju obavijestiti o svakoj promjeni cijene najmanje 30 dana...


Uprava HEP-a donijela je odluku o novim cijenama plina za kućanstva koje će vrijediti od 1. listopada ove godine, piše portal Danica.hr

Riječ je o drastičnom poskupljenju od gotovo četiri puta! Kako doznajemo, plin će od listopada stajati 0,366 kuna po kilovatsatu, i to s državnom subvencijom od 10 lipa i pdv-om od 5 posto. Ovog je časa cijena 0,0945 kuna.

To je, preciznije, povećanje od 287 posto. Povećanje cijene rezultat je ekstremnog rasta cijena primarnih energenata na referentnom europskom tržištu, tumače u HEP-u.

Istodobno pozivaju potrošače i da raskinu ugovor ukoliko ne žele prihvatiti novu cijenu. To mogu učiniti u roku od 14 dana od poslane obavijesti. Ako ne učine, smatra se da prihvaćaju. Obavijest je ovih dana stigla na adrese svih njihovih kupaca.

Vlada, inače, namjerava početkom rujna donijeti nove mjere za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata, pa se pretpostavlja kako će konačna cijena biti niža od one koju je HEP donio.

No, opskrbljivači, po zakonu, kupce moraju obavijestiti o svakoj promjeni cijene najmanje 30 dana od stupanja na snagu odluke, navodi Danica.hr

Još članaka iz "Business"

Facebook