Prethodni članak
Sljedeći članak

KUKAS: Često se može čuti da za žene nije politika


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

Danas svoju poruku dijeli Mladen Kukas, direktor Radija Stubica:

„Često se može čuti da za žene nije politika. Tako se ponekad može zaključiti i iz brojki koje primjerice govore, da je na čelu zagorskih općina samo 28 posto žena, a još je porazniji podatak da je hrvatski prosjek ispod 9 posto. I u hrvatskoj Vladi od 18 članova samo su 4 žene. To naravno nije istina jer su brojne žene u razvijenim demokracijama u Europskoj uniji, u Hrvatskoj uspješne političarke, a i u Zagorju su u dva mandata na čelu Županije bile žene. Potrebna je samo malo jača podrška ženama od strane zajednice, medija i obitelji.“

Još članaka iz "Županija"

Facebook