Prethodni članak
Sljedeći članak

'Dobivenim sredstvima smanjit ćemo liste čekanja i omogućiti uslugu svoj djeci'


Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice dobili su sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razvoj i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Širenje usluge

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je rana intervencija rana intervencija socijalna  usluga izuzetno potrebna mališanima u onoj najranijoj dobi, ali jednako tako i njihovim obiteljima. - Svojim radom, znanjem i pružanjem usluga, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, a posebice kabinet za ranu intervenciju te svi oni koji su se bavili tim područjem, utrli su temelje te omogućili Krapinsko-zagorskoj županiji da ispregovara ovu novu uslugu s resornim ministarstvom – naglasila je Petek, dodavši da će se usluga proširiti i nadograditi novim stručnjacima za dijagnostiku i terapijske postupke. Pročelnica Martina Gregurović Šanjug istaknula je kako su ovi ugovori veliki zamah u postizanju cilja, a to je da se osigura da usluga rane intervencije bude dostupna svima na području Krapinsko- zagorske županije, bez obzira na materijalne mogućnosti i geografski položaj.

Podizanje kvalitete života

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc istaknuo je da Centar ovu djelatnost obavlja od 2020. godine. - Do sada smo realizirali 135 procjena, od toga je u tretmanu 53 djece, što je velik broj za kabinet koji djeluje u Centru i za sad ima jednog stručnjaka – rehabilitatora, no nadam se da ćemo potpisivanjem ovog ugovora dobiti priliku i za novo zapošljavanje. Na tretman nam još čeka 23 djece i vjerujem da će se ovim ugovorom i ta brojka smanjiti, a osim toga na listi čekanja za procjenu još imamo 29 djece s područja Krapinsko-zagorske županije - istaknuo je ravnatelj Zupanc. Da će se ovime postići veliki iskorak u podizanju kvalitete života, potvrdio je i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Danijel Javorić Barić. – Ovim vrijednim ugovorom postali smo jedina specijalna bolnica u Republici Hrvatskoj koja može pružati usluge ovog tipa - istaknuo je Javorić Barić. Riječi čestitke i podrške uputila je i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković.

 

 

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook