Prethodni članak
Sljedeći članak

Za kupnju gornjostubičke Done zainteresirano je nekoliko tvrtki

Prostor bivše tvornice Dona prošle je godine kupila tvrtka CIOS, koja pregovara s nekoliko investitora o budućnosti tog velikog kompleksa


Otkako je CIOS grupacija lani kupila prostor bivše tvornice Dona, još uvijek je nepoznata budućnost ovog kompleksa. Iako je cijela strka oko mogućnosti sortiranja otpada na kraju završila u korist Gornje Stubice i njenih mještana koji su se zdušno borili da spriječe gradnju odlagališta otpada u svome mjestu, još nema pomaka u ponovnom pokretanju Doninih pogona.

Uređen prostor oko Done

Nakon izmjena i dopuna općinskog prostornog plana prema kojem se ne može gospodariti otpadom na tom prostoru, novi je vlasnik, CIOS grupa, odlučio prostor prodati, stoga se od srpnja 2015. traži kupac. U međuvremenu, Gornjom Stubicom kružile su mnoge priče i nagađanja oko potencijalnih kupaca, pa se nagađalo kako će se ponovo pokrenuti otkup voća i proizvodnja kakvom se nekada bavila Dona. No, sve su to bile samo priče na razini ''rekla – kazala'', a konkretnih pomaka dosada nije bilo. Sve dok se prostor oko Done pred mjesec dana nije počeo čistiti. - Upozorili smo vlasnika na to da je prostor oko Done neuredan, kao i na onaj problem s lisicama koje su tamo stvarale svoje jazbine, tako da su zapravo napravili što su trebali i prostor uredili – rekao je načelnik Općine Jasmin Krizmanić, dodavši kako je dosadašnja suradnja s novim vlasnikom bila korektna.

Zainteresirani kupci zasada nepoznati

Najviše su priča potaknuli kamioni Eko flora, posljednjih tjedana parkirani u dvorištu Done. Mještani su ponovo postali sumnjičavi i izrazili svoju bojazan oko sortiranja smeća u Gornjoj Stubici. - To je nemoguće. Dakle, oni kao vlasnici mogu u svoj prostor smjestiti svoj vozni park ili bilo što drugo, izuzev smeća – naglasio je načelnik. Što se pak tiče špekulacija oko toga da za kupnju postoje zainteresirani veliki i poznati poduzetnici, do konkretnih imena nismo došli, a načelnik Krizmanić potvrdio nam je da je vlasnik trenutno u razgovorima s potencijalnim kupcima te da će Općina zasigurno biti prva obaviještena o kupcu, odnosno novom vlasniku, kada se završi kupoprodajni proces.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook