Prethodni članak
Sljedeći članak

Za kulturu, sport i tehničku kulturu 1,53 milijuna kuna

Pravo na potporu ostvarilo je šest korisnika


U Krapini su danas potpisani ugovori s udrugama koje su ostvarile pravo na sredstva iz županijskog proračuna, iz resora kulture, sporta i tehničke kulture. Pravo na potporu ostvarilo je šest korisnika, u ukupnom iznosu od 1,53 milijuna kuna.

Predstavnici udruga zahvalili su se na doniranim financijskim sredstvima te na kontinuiranoj podršci i praćenju. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek  predstavila je rad svake zajednice ili udruge ponaosob, dok je krapinsko – zagorski župan inaglasio kako su to ljudi koji rade sjajan posao i da je to bogatstvo Krapinsko – zagorske županije.

Župan je istaknuo kako udruge provode brojne aktivnosti i da članstvo koje okupljaju oko sebe sigurno zavređuje više novaca, no da KZŽ unutar svojih mogućnosti dodjeljuje maksimalna sredstva te da će im na raspolaganju i podršci biti u kroz cijele godine. Tako je Športskoj zajednici Krapinsko – zagorske županije dodijeljeno  920.000 kuna, Županijskom školskom sportskom savezu KZŽ 200.000 kuna, Zajednici amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ 150.000 kuna, Kostelskoj pištoli – Keglevićevoj straži 130.000 kuna, Kajkaviani 70.000 kuna, a Zajednici tehničke kulture KZŽ 66.000 kuna.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook