Prethodni članak
Sljedeći članak

POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ZLATARBISTRIČKA DVORANA: Kroz dvije godine izgradit će se modernija, veća i atraktivnija dvorana

Glavni projekt za novu sportsku školsku dvoranu u Zlatar Bistrici pred završetkom


Nova zlatarbistrička školska sportska dvorana bit će moderna, sagrađena prema najnovijim standardima i površine nešto više od 2000 kvadrata, oko 400 kvadrata veća nego ona koja je izgorjela u velikom požaru na samom početku godine.

-Glavni je projekt za dvoranu gotovo završen, prikupljaju se suglasnosti svih javnih ustanova, a Općinsko vijeće donijelo je odluku o prijenosu parkirališnog prostora od 400 kvadrata uz dvoranu u vlasništvo škole, jer je toliko nedostajalo za dobivanje građevinske dozvole. Taj ćemo dio sada službeno prenijeti preko katastra odnosno gruntovnice kako bi se škola mogla uknjižiti kao vlasnik. Nosioc cjelokupne izrade projektne dokumentacije je KZŽ kao osnivač škole. Nakon prikupljanja suglasnosti slijedi podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole i operativni sastanak svih nas da vidimo na koji način i kako će se početi s gradnjom – pojašnjava načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Općina je dobila pravo gradnje, što znači da je potencijalni aplikator na Mjeru 7.4 za dio sredstava. – U državi je tako kako je, mjera još nije aktualna. Mogućnost dobivanja sredstava je maksimalno milijun eura, a vjerujem da će to, uz novce od osiguranja i uz pomoć KZŽ biti dovoljno da dođemo do završne faze prije samog opremanja dvorane, a bit će tu i drugih natječaja na koje ćemo se moći javiti – navodi Miholić.

Dvorana će imati nešto više od 400 stalnih sjedećih mjesta odnosno fiksne tribine na koje će se moći ulaziti izvana i borilište prema svim standardima, pa će se na njemu moći izvoditi sve vrste natjecanja. Bit će povezana sa školom, pravokutnog oblika, s drugim načinom gradnje uz posebnu pažnju na toplinski dio i dio akustike, da bude primjerena i za javne manifestacije. Planirana je i dogradnja dvije učionice, kako bi se moglo prijeći u jednosmjensku nastavu u školi, za što se posebno očekuje pomoć nadležnog ministarstva, koje bi time dugoročno ostvarilo uštede jer bi funkcioniranje škole bilo jeftinije. - Teško je točno odrediti troškove, no procjenjujemo da će se konačni izračun kretati oko 15 milijuna kuna – zaključuje načelnik Miholić.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook