Prethodni članak
Sljedeći članak

Mnogobrojne pohvale i prestižne nagrade filmu 'Zagorje - Bajka na dlanu'

Turistička zajednica naše županije predstavila se u Solinu na nekoliko specijaliziranih turističko - kulturnih priredbi. Predstavljen je promotivni film o Zagorju, ali i bogata gastronomska i kulturna ponuda Zagorja.


U Solinu, završene su tri međunarodne,specijalizirane turističko - kulturnih priredbe, 20. JUBILARNI INTERSTAS,Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 16. ITF CRO, Međunarodni festival turističkog filma, International Tourfilm Festival-ITF.Lecce,Italija i 12.KEA/EFE-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“.

Prestižne nagrade Zagorju

Sve manifestacije održane su pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice i Grada Solina,uz potporu međunarodnih socijacija,F.I.J.E.T./Svjetska federacija turističkih novinara,F.E.S.T./Europske federacije turističkih novinara,Rim,Italija, AEFP,/Entente Florale Europe,asocijacija za cvijeće i krajobraz, Bruxelles, Belgija ,i ITCO-International Tourfilm Festivals Committee,Rim ,Italija. Na međunarodni festival,nominirana su ukupno 282 filma, iz 67 zemalja iz kategorija turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-povijesnih i ekoloških filmova. Iz svijeta, nominirana su 64 filma. Iz Hrvatske , nominirano je 12 filmova.

Turistička Zajednica Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnji 16. Međunarodni festival turističkog filma-ITF CRO 2013 i na 51.International Tour Festival -ITF 2013,Lecce,Italija, nominirala je turističko-promotivni film 'Zagorje-Bajka na dlanu'. Autor filma jeStjepan Kotarski iz Manufakture frejmova, a za glazbu je zadužen Tomislav Goluban.

Izvršni Direktorij manifestacije i Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara, odlučio je da se za nominirani film Zagorje - Bajka na dlanu, predsjedniku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, županu Željku Kolaru dodjeli POVELJA F.E.S.T.2013, i ZLATNI INTERSTAS 2013 za izuzetan doprinos razvoju turizma Krapinsko-zagorske županije i doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske.

Štand TZ KZŽ oduševio mnoge

Na završnoj svečanosti Međunarodnog festivala turističkog filma, u službenoj konkurenciji,Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, dodijeljena je i posebno priznanje za promidžbeno-turističku djelatnost. Na završnoj svečanosti u hotelu „Prezident“ u Solinu,župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar,i direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar,preuzeli su ove prestižne međunarodne nagrade.

Turistička zajednica predstavila je svoju destinaciju na izložbenom štandu,uz gastronomsku ponudu naših autohtonih zagorskih jela u pripremi kuhara Marka Živaljića iz Majsecovog mlina te degustaciju nagrađivanih vina, vinarija Bolfan i Vuglec Brega te ponuduekoloških sokova proizvođača Eko Bobo iz Bobovja. U sklopu prezentacije, tamburaški sastav Ekipa iz Klanjca,uz izvedbu najpoznatijih zagorskih pjesama, Zagorje je prezentiralo mnogobrojnim uzvanicima, domaćim i stranim novinarima,koji su posjetili štand Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program