Prethodni članak
Sljedeći članak

MLADENKA MIKULEC : 'U planu je otvaranje privatnog dječjeg vrtića u prostorijama škole'

Mačanci su nakon drugog kruga lokalnih izbora dobili novu načelnicu, Mladenku Mikulec, koja je cijelo vrijeme kampanje imala potporu SDP-a, a prošlog je petka primila njihovu stranačku iskaznicu. Njezin zamjenik je Ivan Herceg (SDP)


Zagorski list predstavlja nova politička lica u Zagorju te ćemo u narednim danima donositi razgovore s novim gradonačelnicima i načelnicima

OSOBNA ISKAZNICA

Mladenka Mikulec

Datum rođenja: 10.8. 1984.

Bračno stanje : Neudana

Zanimanje : Agronomski fakultet - mag. ing. prosp. arch

Prošlo radno mjesto: samostalan obrt za izradu rukotvorina

Što žena zamisli to i može' – rekla nam je u svom prvom intervjuu nova načelnica općine Mače Mladenka Mikulec. Mikulec je novo lice u politici, koja se, priznala je, kandidirala na nagovor svojih kolegica Jasenke Auguštan Pentek iz Zlatara i Mirele Behin iz Lobora. - Moje kolegice već su bile u kampanji i nagovorile mene da se kandidiram. Govorile su mi: 'Pa možeš ti to, svi se te znaju. Ajde, Mače treba promjene'. Tako da sam se ja kandidirala dosta kasno, sedam tjedana prije izbora. Okuražila sam se i eto, građani su me izabrali za načelnicu – ispričala je Mikulec, koja je cijelo vrijeme kampanje imala potporu SDP-a, a prošlog je petka primila njihovu stranačku iskaznicu.

Nema dugova ni kredita

Od dugogodišnjeg načelnika Stjepana Sokolića nova načelnica ovlasti je preuzela 8. lipnja tako da je imala vremena za uvid u financijsko stanje. Rekla je kako Općina Mače nema dugovanja niti kreditnog zaduženja, osim 474 tisuće kuna potraživanja prema građanima kroz komunalnu, grobnu naknadu i sl.. Temeljem odluke općinskog vijeća izdane su suglasnosti Zagorskom vodovodu i Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi za zaduženja. - Tekuće aktivnosti koje ovih dana započinju vezane su za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste - put prema Crkvi, projekt koji je pripremio bivši načelnik, ovih dana počinjemo s njegovom izvedbom, zatim modernizacija nerazvrstanih cesta, najesen se kreće s trećom fazom obnove Doma kulture. Prilaz sajmištu i izmještanje dječjeg igrališta je projekt koji je također pripremljen i sada treba iznaći varijantu da se ga aplicira na neki od fondova kao i projekt sanacije mosta u Velikom Komoru. Nabavili smo računalni program i opremu za uvođenje poreza za nekretnine, a slijedi nam i nabava strojeva za uređenje zelenih površina i groblja – rekla je Mikulec.

Sutinske Toplice i dječji vrtić

U planu je i otvaranje privatnog dječjeg vrtića u prostorijama škole, gdje bi Općina sufinancirala boravak djece. Od manifestacija Mače se priprema za tradicionalnu Tamburašku noć, a Općina je osigurala privremeni priključak struje na sajmištu gdje će biti smješteno i centralno događanje. Svim Mačancima na srcu su i Sutinske toplice koje koče razvoj Mača i okolice. I nova načelnica želi njihov razvoj zbog čega će se i općina Mače aktivno uključiti u rješavanje imovinsko – pravnih odnosa okolnog zemljišta kako bi zainteresiranom investitoru ponudili 'čistu situaciju'. - Kad bi proradile Sutinske toplice u svom punom pogonu, krenule bi i privatne investicije, a i lokalni poljoprivrednici bi lakše plasirali svoje domaće proizvode – zaključila je Mikulec.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook