Prethodni članak
Sljedeći članak

EMIL GREDIČAK : 'Svjestan sam da povjerenje građana ima rok trajanja i da ga moram opravdati'

Emil Gredičak u oba je kruga lokalnih izbora premoćno pobijedio svoje protukandidate te postao novi gradonačelnik Oroslavja. Prije četiri godine pobjeda mu je izmakla za stotinjak glasova


Zagorski list predstavlja nova politička lica u Zagorju te ćemo u narednim danima donositi razgovore s novim gradonačelnicima i načelnicima

OSOBNA ISKAZNICA

Datum rođenja: 6. listopad 1976.

Bračno stanje: Oženjen i otac troje djece

Zanimanje: Diplomirani ekonomist. Radio u Tvornici tekstilne industrije u Oroslavju pa u Carinskoj upravi (Ministarstvo financija)

Prošlo radno mjesto: Ministarstvo financija

Malo inata i to što smatra da je politika pozitivna stvar i da može promijeniti društvo nabolje, nagnali su Emila Gredičaka da se ponovno kandidira na lokalnim izborima za gradonačelnika Oroslavja. I čini se kako je kombinacija ta dva faktora bila dobitna. Na izborima prije četiri godine pobjeda mu je izmakla za stotinjak glasova, a na netom održanima premoćno je pobijedio i u prvom i u drugom krugu.

Inat kao motiv

- Motiv mi je, osim malo inata kojeg mi Oroslavčani imamo, da se ponovno kandidiram za gradonačelnika, bio i to što neke sredine oko nas puno bolje napreduju nego mi i ostvarile su puno više. Kada dobiješ djecu i šećeš s njima pa kada ti počnu postavljati ista pitanja koja sam i ja nekad postavljao, onda je jasno da se stvari moraju mijenjati – rekao je novi oroslavski gradonačelnik dodajući da je dugogodišnji član HDZ – a te da je smatrao da neke svoje i neke stranačke ideale može primijeniti da gradu bude bolje. Pobjedi se, kako nam je priznao, nadao i u nju je vjerovao. – Iako sam izgubio prije četiri godine, nisam se predavao. Aktivno sam radio u Gradskom vijeću, a mnogi su moji prijedlozi i ideje koje sam tamo iznosio i prihvaćeni – ispričao je Gredičak. Stanjem u Gradu nije zadovoljan. – Imao sam vremena pomno prolistati dokumentaciju i moram priznati da sam smatrao da je situacija bolja. Imamo preko milijun i pol kuna obaveza koje nisu isplaćene i morat ćemo iznaći neki način kreditiranja da ih podmirimo. Želim platiti obaveze svima koji su nešto radili za Grad, ali i korisnicima Proračuna – rekao je novi gradonačelnik dodajući da, primjerice, stipendije kasne s isplatom tri mjeseca.

Vrtić najvažniji projekt

Napomenuo je kako će i nova gradska garnitura nastaviti s realizacijom započetih projekata, ali da će se također fokusirati na to da nađu nove načine financiranja. – Smatramo da je proračun premali da bismo kroz njega ostvarivali neke veće projekte pa sam zadužio dvije djelatnice da svakodnevno listaju natječaje na koje bismo mogli aplicirati – istaknuo je Emil Gredičak. Kao četiri glavna projekta istaknuo je izgradnju vrtića, uvođenje širokopojasnog interneta, izgradnju sportske dvorane te uređenje reciklažnog dvorišta. – Vrtić je svakako najvažniji projekt, a važna nam je i sportska dvorana. To su veliki projekti koje bismo voljeli i trebali aplicirati na natječaje da ostvarimo neka sredstva pa da se Grad ne mora dugoročno zaduživati. Izgradnja reciklažnog dvorišta stvar je ekologije, ali i zakonska obaveza dok širokopojasni Internet je važan i za turizam i za razvoj grada – istaknuo je Gredičak. U realizaciji svojih projekata računa i na podršku Vijeća u kojem njegova stranka ima apsolutnu većinu. Priznaje, zbog pobjede je euforičan i sretan, no svjestan da je riječ o velikoj obavezi. - Svjestan sam da sve ima rok trajanja pa i povjerenje građana. Drago mi je što ljudi dobro reagiraju na moju pobjedu, što mi prilaze i čestitaju, ali isto tako znam da moram opravdati njihovo povjerenje, a to ću i učiniti – zaključio je novi čelnik grada Oroslavja.


Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook