Prethodni članak
Sljedeći članak

Voda dolazi: Nakon prvih 500 metara gradi se još 1,3 km cjevovoda u visokoj zoni u Škrniku

Nastavkom investicija u Krapinskim Toplicama u tijeku je izgradnja vodovoda. Osim izgradnje cjevovoda, u sklopu ove investicije važno je za istaknuti da ključni dio sustava čini novo hidro postrojenje koje će dopremati vodu u visoku zonu


Nakon 30 godina čekanja, mještani Škrnika konačno će imati pristup vodovodu. Naime, u tijeku je izgradnja vodovodne mreže Visoka zona – Škrnik Krapinske Toplice. Novi cjevovod bit će po završetku radova dug 4,5 kilometara. Prošle je godine realizirano prvih 500 metara, dok će se ove godine izgraditi 1,3 km. Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, a Hrvatske vode sufinanciraju ga u 2021. godini sa 700.000 kuna. Kako će se projekt odvijati dalje Hrvatske će vode nastaviti sa svojim udjelom sufinanciranja. Osim izgradnje cjevovoda, u sklopu ove investicije važno je za istaknuti da ključni dio sustava čini novo hidro postrojenje koje će dopremati vodu u visoku zonu.

Jednaki uvjeti života na cijelom području


'Općina Krapinske Toplice nastavlja sa svojom politikom osiguravanja jednakih uvjeta života na cijelom području općine kako bi zadržala stanovništvo i osigurala im bolji standard. Jedan od najvažnijih uvjeta zasigurno je i pristup vodovodu za što su se mještani Škrnika dugo zalagali, poručio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i izrazio zadovoljstvo što realizacija projekta ide prema planu.


Voda dolazi nakon 30 godina


Mještani su s oduševljenjem dočekali gradnju vodovoda, a projekt će po završetku potaknuti i doseljavanje na to područje, potvrdila je mještanka Barbara Biller. 'Vode na ovom brdu nema već 30 godina. Mi smo se gore doselili prije četiri godine, a ima još nekoliko kućanstava koja na ovom području konstantno žive. Također, ima i ljudi koji bi se željeli doseliti, tako da nam je voda prijeko potrebna. Zahvaljujemo načelniku što nas je saslušao i što je projekt krenuo s realizacijom. Nadamo se da će sve ići prema planu, a svi će se mještani sigurno priključiti na vodovodnu mrežu, rekla je Biller.

Projekt Visoka zona Mala Erpenja – Lovreća Sela


Paralelno s ovom investicijom realizira se i projekt Visoka zona Mala Erpenja – Lovreća Sela kojim će se izgraditi ukupno 5,7 km cjevovoda. Općina Krapinske Toplice u projektu sudjeluje s vlastitim sredstvima, a kroz protekle ga je tri godine sufinancirala s 350.000 kuna. Veći dio sredstava osiguralo je komunalno poduzeće Zagorski vodovod, koje je i nositelj projekta, dok je manji dio troškova pokrila Krapinsko - zagorska županija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook