Prethodni članak
Sljedeći članak

Petrinjci zvali policiju: "Doznali smo za tajno skladište s građevinskim donacijama"

"Nas stotinjak građana Petrinje smo jučer ujutro u pol 9 došli pred skladište i stajali pred vratima te čekali da nam netko otključa, da se vidi što je unutra. Kako je radnik rekao da nam on ne smije otvoriti, onda smo prijavili policiji da dođu u izvid i da se vidi što je unutra, kažu Petrinjci


Stanovnici Petrinje, tvrdi jedan od njih u razgovoru za Index, doznali su da postoje brojna skladišta s doniranim građevinskim materijalom i bijelom tehnikom, no do toga, nastavlja dalje, nisu mogli doći pa su sami jučer došli pred jedno od tih skladišta, koje se nalazi u sklopu gradske tvrtke Komunalac, te su tražili da im se ono otvori da uzmu stvari.

"Nas stotinjak građana Petrinje smo jučer ujutro u pol 9 došli pred skladište i stajali pred vratima te čekali da nam netko otključa, da se vidi što je unutra. Kako je radnik rekao da nam on ne smije otvoriti, onda smo prijavili policiji da dođu u izvid i da se vidi što je unutra.

Potom su došli iz krim-policije i onda je tek direktor Komunalca Vlado Lovreković rekao svom radniku da nas pusti i da si smijemo uzeti stvari i ovaj čovjek nas je pustio i zapisao tko je što uzeo. Da nismo sve prijavili policiji, ne bismo mogli doći do tih stvari", rekao je za Index Ivo Vranić Buva, predstavnik inicijative branitelja Petrinje.

"Tražimo od državnih organa da hitno spriječe takav lopovluk i krađu. Ne može nestati 300 tona građevinskog materijala"

Navodi kako su za skladište doznali od čovjeka čije ime ne smiju reći, kako ne bi dobio otkaz.

"Saznali smo za lokaciju gdje se nalazi skladište i preksinoć smo obišli sve okolo skladišta, nažalost u jednom je bio šleper pločica, no u tijeku noći su ga odvezli. Čak smo doznali da je u Zagrebu jedna lokacija građevinskog materijala i bijele tehnike, i da su to stvari pristigle prvim donacijama iz Austrije, Slovenije i Velike Kladuše. Mi smo jučer policiji prijavili da se stvari nalaze u skladištu. Poslovođa Komunalca nam je jučer rekao da ne smije otključati i da ima stvari tamo pa smo čekali ili da dođe policija ili da dođe direktor ili netko od njegovih zamjenika. No kako su saznali da smo zvali policiju, onda su nas oko pola 12 pustili u skladište", rekao je Vranić za Index.

Indexu su iz policije rekli da su bili na terenu i da nisu pronašli nikakve malverzacije te da je sve proteklo u redu i da su si ljudi uzeli stvari te zapisali tko je što uzeo.

Vranić poručuje kako će pronaći svako skriveno skladište i da neće dozvoliti da se kradu stvari koje su donirane za ljude u potrebi.

"Tražimo od državnih organa da hitno spriječe takav lopovluk i krađu. Ne može nestati 300 tona građevinskog materijala. To je sve poslano u Petrinju za ljude u potrebi", kazao je Vranić.

Index je kontaktirao tvrtku Komunalac, a direktor Vlado Lovreković nam je u odgovoru potvrdio da se u njegovoj firmi nalazi skladište s doniranom robom, građevinskim materijalom i bijelom tehnikom.

Direktor Komunalca: Donacije su pristigle u dva navrata i to 12.02.2021. i 19.02.2021.

"Točno je da je u skladište Komunalca Petrinja d.o.o. pristigla donacija navedenog. Sve se može popratiti po primkama i izdatnicama. Skladište u kojem su zbrinute donacije je skladište koje koristi Komunalac Petrinja d.o.o. za svoje potrebe i u svom poslovanju. Obzirom se u konkretnom slučaju radi o materijalu i aparatima koji ne smiju pokisnuti i biti na otvorenom isti je smješten u zatvoren prostor, a sve na temelju zahtjeva Stožera civilne zaštite Grada Petrinje. Donacije su pristigle u dva navrata i to 12.02.2021. i 19.02.2021.", odgovorio nam je Lovreković.

Pitali smo ga kako se dijele donacije, budući da građane nitko nije obavijestio o njima, nego su sami za to doznali i došli po stvari.

"Donacije se dijele na način da osoba koja treba nešto od stvari iz donacije osobno dođe u prostor skladišta te uz ostavljanje svojih podataka i potpisivanjem izdatnice preuzme materijal. Svi koji su u potrebi imaju pravo na njih", kazao nam je Lovreković.

Tražili smo ga da nam komentira tvrdnje da građane nitko nije obavijestio o tome da mogu po donacije.

"Na navedeno pitanje vam ne možemo dati konkretan odgovor jer nemamo saznanja da li je tko obavijestio o istome građane. Naime, kako smo već naveli, Komunalac Petrinja d.o.o. je na temelju zahtjeva Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, donacije preuzeo u svoje skladište", stoji u odgovoru Lovrekovića za Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook