Prethodni članak
Sljedeći članak

U dvorištu kuće u Stubičkim Toplicama otvorila se rupa, a s današnjim potresom udvostručila

Iz Općine Stubičke obećali su tu rupu sanirati i zalijati betonom. Najavili su se doći u ponedjeljak – rekla je vlasnica Tamara Gospodarić


U dvorištu Tamare Gospodarić na adresi Ulica Viktora Šipeka 2 u Stubičkim Toplicama pojavila se rupa. Po treći puta. Prva je sanirana. Sada se otvorila nova koja se na svaki veći teret ili kamion koji prođe po cesti, dodatno urušava. I nakon onog današnjeg od 4.1 po Richeru, čini joj se da se duplo povećala.

Iz Općine Stubičke obećali su tu rupu sanirati i zalijati betonom. Najavili su se doći u ponedjeljak to pregledati i zaustaviti vodu – rekla je vlasnica Tamara Gospodarić. Općina je i ogradila prostor oko rupe i osigurala je trakom.

Navodno je cijev pukla i da to vuče vodu. Tu je i kanalizacija, no, po meni je jako mala vjerojatnost da bi cijev pukla na dva mjesta u tjedan dana. Vidjet ćemo što će reći kada dođu i na koji način to misle sanirati. Jer ak samo misle sanirati betonom, to će se možda opet otvoriti. Unutra se nešto događa - ispričala je Gospodarić, koja se boji da se rupa ponovno ne otvori negdje drugdje i zaprijeti obiteljskoj kući.

Nisu to one ogromne rupe kakve su se pojavile širom Banovine, ali stvaraju nelagodu. Tim više jer na toj adresi živi mnogobrojna obitelj, odnosno čak četvero kućanstava s malom djecom. Tko zna što će se dogoditi ukoliko na vrijeme ne reagiramo - upozorava.

Inače, na području Stubaka se velika ogromna rupa bila otvorila i u ožujku 2020., tjedan dana nakon onog zagrebačkog potresa, i to u parku pored Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook