Prethodni članak
Sljedeći članak

Pred gradonačelnikom su se našla brojna pitanja od onih običnih - čime se bavio dok je bio dijete, ima li hobi pa do vrlo konkretnih


Učenici trećeg razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec sa svojom učiteljicom Dubravkom Jelušić posjetili su u četvrtak 25. veljače Gradsku upravu i gradonačelnika Zlatka Brleka.

Srdačan susret koji je organiziran kao dio nastave građanskog odgoja bio je prilika da učenici saznaju kako funkcioniraju gradska tijela, od zakonodavne do izvršne vlasti, kako se donose odluke te kako izgleda izborni proces na lokalnoj razini.
Klanječki trećaši došli su na ovaj susret više nego dobro pripremljeni i mogli bi poslužiti kao izvrstan primjer svojim odraslim sugrađanima! Pred gradonačelnikom su se tako našla brojna pitanja i to od onih bezazlenih o tome čime se bavio dok je bio dijete, voli li svoj posao, ima li hobi pa do ipak “jako teških” i vrlo konkretnih o primjerice javnoj rasvjeti u Ledinama, otvaranju dječjih parkova, kina, pomoći i zbrinjavanju napuštenih životinja…

Učenici su iskoristili ovu priliku te zatražili rješenja za neke konkretne probleme, a gradonačelnik je pohvalivši njihovu kreativnost i kritičko promišljanje zabilježio sve prijedloge kako bi sa suradnicima provjerio mogućnost njihove realizacije. Savjetovao im je da budu primjer mladih i pravednih ljudi koji ne odustaju od svoga grada i potreba djece.

Nakon srdačnog razgovora prepunog znatiželje, učenici su se zahvalili gradonačelniku skromnim, ali vrlo kreativnim darom kojeg su sami izradili, a on njima košaricom slatkiša.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook