Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija u nadzoru teretnih vozila i autobusa. Evo koji su sve prekršaji utvrđeni

Rezultati akcije pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa


Zagorska je policija jučer od 8 do 14 sati provela preventivno-represivnu akcijauusmjerenu na nadzor teretnih vozila i autobusa te nadzor tehničke ispravnosti vozila.

Utvrđeno je 38 prometnih prekršaja, od čega šest prekršaja po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, tri prekršaja pretovara, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja, jedan prekršaj nečitko istaknutih registarskih oznaka na vozilu, zatim jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,68 promila, pet prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i četiri ostala prekršaja u prometu.

Policija je najavila da će nadzirat prekršaje vozača teretnih automobila i autobusa i ovog vikenda.
Nadzirati će se prekršaji zabrane prometovanja teretnih vozila s priključnim vozilima na cestama, tehnička ispravnost vozila, pretovari teretnih vozila i poštivanje radnih vremena sukladno Zakonu o radnim vremenima i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Tijekom akcije posebna pozornost će biti skrenuta na vozače teretnih automobila i autobusa u činjenju najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). 
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook