Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku su radovi na spoju Kolodvorske ulice uz kolodvorsku zgradu, odnosno 'Kod golubeka'

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek zadovoljan je dinamikom radova koji teku prema planu izvođača


'Radovi na elektrifikaciji i modernizaciji pruge Zaprešić – Zabok, po informacijama koje imam, teku prema planu izvođača radova. Komunikacija s izvođačima radova je vrlo dobra, sa svim radovima smo upoznati i zadovoljni smo njihovom dinamikom, odgovorio nam je pitanje gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.


Naime, radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge ne izvode se samo na pruzi. Trenutno građani mogu vidjeti strojeve i radnike kod kolodvorske zgrade uz Trg Ksavera Šandora Gjalskog.Ti vidljivi radovi je zapravo su vezani uz izgradnju ceste između gradskog Parka Ivana Prpića i pruge koji predstavlja produžetak Kolodvorske ulice. Cesta je duga 289 metara i omogućuje spoj od kolodvorske zgrade Zabok do željezničko – cestovnog prijelaza 'ZIVT'. Konkretno, radi se spoj Kolodvorske ulice i buduće prometnice na dijelu kod 'Golubeka'.



Podsjećamo, ta će cesta biti jednosmjerna u smjeru spomenutog prijelaza, a uz nju se gradi parkiralište s 93 parkirana mjesta od kojih će četiri biti za osobe smanjive pokretljivosti. Osim na tom dijelu, parkirališna mjesta izgrađena su i s druge strane kolodvorske zgrade te ' između kolosijeka i Ulice K.Š. Gjalskog u 'novom' dijelu Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook