Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović poručio Plenkoviću: 'Ovo je teška igra, izdrži'

Komentar je to na svađu Plenkovića s vlasnikom kafića u Rijeci

  • Sanjin Strukic/PIXSELL

    Sanjin Strukic/PIXSELL


Predsjednik Republike Zoran Milanović dao je izjavu novinarima nakon obilaska multimedijske izložbe "Hrvatska svijetu" u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda. Upitan ima li svog kandidata, Milanović je rekao da se to zbiva tek u srpnju.

"Ja sam čuo da je on (Plenković) nekoliko puta spomenuo natječaj, tu nema natječaja. Nema natječaja, ima javni poziv. To je ogromna razlika. Prije godinu dana položio sam prisegu, sjetite se što u njoj piše - da ću se držati Ustava i zakona i da ću se brinuti o poštivanju ustavnopravnog poretka. U ovoj situaciji između Ustava i jednog neustavnog zakona ja mogu izabrati da prekršim Ustav ili da jedan zakon, koji je asistencija predsjedniku, tretiram kao da ga nema, ja nemam dileme. Ja ću poštivati Ustav. To je doktrina direktnog učinka. Presedana je dovoljno", rekao je, piše Jutarnji.hr.

 O kafiću u Rijeci 

Osvrnuo se i na izjave vlasnika riječkog kafića i Plenkovićevu tvrdnju da je to rasizam i govor mržnje.

- Čovjek je očito sluđen od restrikcija s kojima živi. Niti je svatko žrtva, niti svatko ima pravo da ga se zove žrtvom, niti su sve žrtve iste. Time gazimo dignitet većih žrtava. Vidim da se Plenković misli da je to govor mržnje prema HDZ-u. Ja ne podržavam takvu vrstu govora, ali ako se netko naslušao prijetnji i mržnji, to sam ja. To nije rasizam. Ja sam se toga napio i najeo, uzeo sam milijardu kalorija toga. On je na kraju rekao da bi svakoga poslužio. Ja kao vlasnik lokala to ne bih govorio, ali aktivisti su u ovoj zemlji dobivali batine, kao i slabe žene, a HDZ-ovci nikad i neće ni ubuduće. Ako se nekome prijetilo i divljalo, to sam ja, a nisam nikada rekao da je to rasizam. It's a hard ball, buddy. Ovo je teška igra. Izdrži, poručio je Milanović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook