Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada uvodi dodatne nove potpore za poljoprivrednike


Na sjednici Gradskog vijeća Pregrade vijećnici su donijeli Program potpore poljoprivredi za 2021. godinu. Program obuhvaća troškove za podizanje višegodišnjih nasada, razvoj pčelarstva, kupnju opreme, razvoj stočarstva, razvoj peradarstva te potpore za promotivne mjere u korist poljoprivrednih proizvoda. U obrazloženju Programa, gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Pregrada prije dvije godine izmijenio program te je uveo više mjera za potpore poljoprivredi.

Nove potpore
U novom Programu dodane su još potpore za umjetno osjemenjivanje i nabavu rasplodnog stada, koje prošle godine nije bilo moguće poticati sukladno uputi Ministarstva poljoprivrede. Gradonačelnik je naglasio kako je u Proračunu za 2021. godinu za potpore poljoprivredi osigurano 108 tisuća kuna te se nada da će građani iskoristiti priliku i prijaviti se kako bi se sva sredstva koja su za to namijenjena i iskoristila. Donesena je i Odluka o Izmjenama i dopunama Odluke o financijskim pravima učenika i studenata s područja Grada Pregrade jer je nakon primjene odredaba same Odluke u praksi, utvrđena potreba za izmjenom uvjeta za ostvarenje prava na TOP stipendiju studenata koji su upisali prvu godinu studija. Ovim Izmjenama i dopunama Odluke, za studente prve godine propisan je kriterij da se nalaze među deset posto najuspješnijih kandidata sukladno propisima matičnoga visokog učilišta za nastupajuću akademsku godinu, odnosno izbačen je kriterij položenih svih ispita državne mature „A“ razine.

Smanjeni troškovi rada reciklažnog dvorišta
Na dnevnom redu našlo se i Izvješće o radu reciklažnog dvorišta, koje je jednoglasno usvojeno. Sjednici je prisustvovao i direktor Niskogradnje d.o.o. Marijan Peer, društva koje upravlja reciklažnim dvorištem koji je naglasio kako je u prošloj godini zaprimljeno 107 tona otpada te da su troškovi rada reciklažnog dvorišta smanjeni u odnosu na 2019. godinu za stavku usluga odvoza smeća i otpada. Gradsko vijeće prihvatilo je i izvješće o radu gradonačelnika u kojem je napravljen pregled najvažnijih aktivnosti od srpnja do prosinca 2020. te rezultati rada Gradske uprave. Vijećnici su između ostalog usvojili Plan operativne primjene Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini kao i Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Grada Pregrade za 2021. godinu. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki most; -Jadranska magistrala (DC8) između Rijeke i Senja (osim na dionici Novi Vinodolski-Senj gdje je zabrana prometa za autobuse n...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program