Prethodni članak
Sljedeći članak

U Aleji hrvatskih velikana pokopan Zlatko Saračević

  • Davorin Visnjic/PIXSELL

    Davorin Visnjic/PIXSELL


Zlatko Saračević, hrvatski rukometni velikan, pokopan je u četvrtak poslijepodne u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Saračević je preminuo je u nedjelju od posljedica srčanog udara, i to nakon velike pobjede nad glavnim konkurenticama za naslov prvakinja Hrvatske – Lokomotivom. 

– Bio je jedan od najboljih desnih vanjskih šutera. Ako ne i najbolji. Njegova uloga u osvajanju zlata na Igrama u Atlanti bila je velika – istaknuo je Lino Červar.  Zlatko Saračević bio je omiljen u svim sportskim krugovima, a njemu je bila omiljena njegova Kornelija. Supruga mlađa 28 godina koju je ostavio za sobom, a s kojom se vjenčao 2014. godine. Par se upoznao na moru, ali ne na običnom ljetovanju. Naime, Saračević je otvorio noćni klub u Zadru, a Kornelija se prijavila za posao. Zaljubili su se na prvi pogled i tu kreće njihova predivna priča, piše Večernji.hr.

Saračević je rođen 5. srpnja 1961. u Banjoj Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook