Prethodni članak
Sljedeći članak

Capak: 'Morat ćemo obustaviti nova cijepljenja, nemamo dovoljno cjepiva'

Capak je rekao da nisu zadovoljni s dinamikom isporuke cjepiva


Capak je rekao da nisu zadovoljni s dinamikom isporuke cjepiva. - To je daleko ispod onoga što smo ispregovarali i još nam se dodatno otežava time što su nam se dale u početku veće količine, pa ih nam se sad smanjilo. Uspjet ćemo sigurno cijepiti i drugom dozom, ali ćemo morati obustaviti nova cijepljenja. Nažalost i Moderna je odstupila od doza koje je obećala s tim da su nas jučer obavijestili da će isporuka kasniti tjedan dana - rekao je Capak.

Kroz individualne kontakte s dužnosnicima EK i s proizvođačima tražimo svoja prava, rekao je Capak, no zasad je to ostalo samo na pokušajima. - Sad smo u situaciji da moramo restrukturirati naš plan cijepljenja, sad Pfizerovo cjepivo čuvamo isključivo za drugu dozu i čekamo polovicu veljače da dobijemo neke veće količine. Moderna nam je obećala da će nam u tjednu iza prvoga isporučiti ono što su nam obećali, a mi se samo možemo nadati - rekao je Capak.

Što se tiče AstraZenece, vjerojatno će se registrirati 29. siječnja, a vrlo brzo nakon toga će uslijediti distribucija. Europska unija trenutno radi raspodjelu po zemljama članicama. Na pitanje je li bilo pametno cijepiti saborske zastupnike, s obzirom na usporenu isporuku cjepiva, Beroš je rekao da je plan cijepljenja bio utemeljen. - Važno je da Sabor funkcionira na adekvatan način, imamo tri stupa vlasti. Nije zanemarujući ni propagandni efekt, građani moraju vidjeti da su izabrani politčari spremni na cijepljenje kao sigurnu i učinkovitu metodu - rekao je Beroš, prenosi  Dnevnik.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook