Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik stožera: 'Pada broj hospitaliziranih, ali još uvijek ne prati trend padanja novooboljelih'

Načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek iznio je najnovije podatke o koronavirusu u našoj županiji


U tijeku je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek iznio je najnovije podatke o koronavirusu u našoj županiji. Imamo 15 novih slučajeva u našoj županiji. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Krapina (2), Grad Pregrada (3), Grad Zabok (1), Grad Zlatar (1), Općina Bedekovčina (1), Općina Hum na Sutli (1), Općina Marija Bistrica (2), Općina Petrovsko (1), Općina Radoboj (1), Općina Sveti Križ Začretje (1) i Općina Tuhelj (1).  U samoizolaciji se nalaze 752 osobe. Ukupan broj aktivnih slučajeva u županiji je 134. Udio pozitivnih među testiranima posljednjih tjedan dana iznosi 13%, dok je tjedan dana prije toga bio 15%, a prvi tjedan u 2021. godini 24%.

U OB Zabok nalazi se 59 pozitivnih pacijenata, od kojih je 8 na respiratoru. Na COVID odjelu u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 18 pacijenata. U proteklih 24 sata preminula je jedna osoba. Načelnik stožera izrazio je iskrenu sućut obitelji preminule osobe.

Što se tiče zdravstvenih djelatnika, pozitivno je njih 9, a u samoizolaciji 13. U domovima za starije i nemoćne pozitivno je 17 korisnika i 7 djelatnika. Trenutna incidencija je 85 oboljelih na 100 tisuća stanovnika, a 11. siječnja bila je 165, što je duplo smanjenje. - Ovi podaci su ohrabrujući, brojke novooboljelih unatrag mjesec dana konstantno padaju. Počeo je padati i broj hospitaliziranih, ali ne prati još uvijek trend opadanja kao kod novooboljelih. Naime, 1. siječnja smo imali 106 hospitaliziranih osoba, 11. siječnja 99, dok ih je danas 77- kazao je Ferek Jambrek.

U tri mjeseca, kako je formiran COVID odjel u OB Zaboku, preminulo je 280 pozitivnih osoba na koronavirus, 97 osoba je bilo iz domova za starije i nemoćne. - Najveći broj preminulih je iz domova za starije i među višim brojkama smo u RH. Mi imamo 30 domova na području županije pa tako i imamo puno osoba starije životne dobi, zato je i ta brojka visoka - rekao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook