Prethodni članak
Sljedeći članak

Ansambl Zabok poziva na sudjelovanje na online seminaru 'Cunge, cunge, cungeraj'

Projekt sadržava osam zagorskih narodnih plesova primjerenih prosječnim psihofizičkim sposobnostima djece svakog pojedinog uzrasta, od prvog do osmog razreda osnovne škole.


Ansambl Zabok poziva sve zainteresirane na online seminar 'Cunge, cunge, cungeraj' – Folklor Hrvatskog zagorja koji će se održati 13. veljače u vremenu od 10 do 12:30 sati. Voditelj seminara je Senka Jurina, folklorni selektor prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.

Valja reći kako je seminar namijenjen učiteljima osnovnih škola, odgajateljima, voditeljima dječjih folklornih skupina i svim ostalim zainteresiranima koji žele naučiti nešto novo. Projekt sadržava osam zagorskih narodnih plesova primjerenih prosječnim psihofizičkim sposobnostima djece svakog pojedinog uzrasta, od prvog do osmog razreda osnovne škole. Plesovi su izabrani na temelju iskustva stečenog u radu s dječjim folklornim skupinama po principu djeci – dječje, što znači da složenost plesnih obrazaca raste s dobi djece. – Želja nam je prenijeti iskustva dobre prakse jer projekt 'Cunge, cunge, cungeraj' uspješno provodimo u suradnji sa OŠ K.Š. Gjalski Zabok od 2008. godine. Seminar pokriva međupredmetne teme: Zdravlje, Građanski odgoj i obrazovanje te osobni i socijalni razvoj – poručili su iz Ansambla Zabok dodajući kako polaznici seminara dobivaju notni materijal, audio vokalne i instrumentalne snimke svih plesova koje mogu koristiti za uvježbavanje plesova te potvrdu o odslušanom seminaru.

Prijave se vrše na mail [email protected] do 8. veljače, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti voditeljici seminara Senki Jurini na broj 098 555 202.

Polaznici su dužni prije početka seminara kao dokaz o uplati kotizacije predočiti dokaz o uplati, a sama kotizacija iznosi 200 kuna po polazniku i uplaćuje se na račun Ansambla Zabok: HR2423400091110025020. U opisu je potrebno navesti za koga se navedena kotizacija plaća.

PROGRAM ONLINE SEMINARA:

- 10:00 do 10:10 sati – PRIJAVA I EVIDENTIRANJE POLAZNIKA SEMINARA

- 10:10 do 10:30 – UVOD

- 10:30 – 11:00 – KARAKTERISTIKE FOLKLORNE BAŠTINE HRVATSKOG ZAGORJA

- 11:00 – 12:00 – PREZENTACIJA PLESOVA

- 12:00 – 12: 15- PONAVLJANJE

- 12:15 – 12: 30 – PITANJA I ODGOVORI

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale Karlobag-Sveta Marija Magdalena (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Zbog olujnih udara vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Za...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program